De Estria keeper wordt fel belaagd door Lex Hollanders. Aaron Hurkx kan de bal niet koppen Foto:

ELI behoudt uitzicht op promotie

Lieshout - Op een heel sfeervol sportpark 't Luijtelaar heeft ELI met 0-0 gelijkgespeeld tegen 4e-klasser Estria uit Escharen. Dit was het eerste duel in een poule van 3 teams, waarbij ieder team een thuis- en een uitwedstrijd speelt en waarbij de nummers 1 en 2 komend seizoen uitkomen in de 4e klasse. Dit gelijkspel betekent, dat zondag Estria thuis speelt tegen Woenselse Boys, de 3e tegenstander in de poule. ELI speelt op 5 juni, 2e pinksterdag, de uitwedstrijd tegen Woenselse Boys.

Het team van trainer Theo Donkers startte in een 4-4-2 opstelling met de routiniers Erwin von Kriegenbergh, Paul van Kuijeren en Rob Spijkers op het middenveld. Toch was het Estria, dat het beste uit de startblokken kwam en dat al in de 1e minuut Robin Evers tot ingrijpen dwong. Hierna hadden de gasten wel een licht veldoverwicht, maar echte kansen kon de toch beweeglijke voorhoede niet creƫren omdat de ELI-defensie steeds goed stond. Halverwege de eerste helft was ELI voor het eerst dreigend. Een schot van Bas Hollanders werd nog tot corner verwerkt en een kopbal van Bram Donkers ging langs. Aan de andere zijde kon Lex Hollanders nog een gevaarlijk schot blokkeren. Beide ploegen hielden elkaar in het 2e gedeelte van de 1e helft goed in evenwicht en schotelden de vele toeschouwers aantrekkelijke en sportieve duels voor. Het was duidelijk, dat de gelukkigste zou winnen. In blessuretijd veerde heel de thuisclub op toen Erwin von Kriegenbergh zijn man passeerde en een afgemeten voorzet gaf. De kopbal van Roel van Mook ketste tegen de paal, waarna Willem Slegers juist te kort kwam om de bal binnen te schieten.

Ook in de 2e helft waren beide ploegen aan elkaar gewaagd, waarbij ELI misschien iets sterker was. De Blauwwitten speelden naar vermogen en hadden de pech, dat de sterke Estria-doelman nog juist een bal van Willem Slegers kon pareren. Met Joost van der Tol en Thimos Politis als verse krachten werd ELI sterker en dwong achter elkaar 4 corners af. een doelpunt bleef echet uit.

In de 80e minuut waren de Blauwwitten voor de 2e keer dichtbij een voorsprong, maar de bekeken bal van Rob Spijkers belandde buiten bereik van de doelman tegen buitenkant paal. 5 minuten voor tijd mocht ELI in de handen knijpen, dat een Estria-aanvaller in vrije positie de bal meters langs het doel schoot. In de slotseconde werd een droomscenario voor ELI bijna werkelijk, maar in goede schietpositie lieten de ELI-aanvallers de bal voor elkaar liggen.

Na de 0-0 eindstand werden strafschoppen genomen. In deze spannende reeks trok ELI met 7-6 na 8 strafschoppen aan het kortste einde.