Afbeelding
Foto: Marcel van de Kerkhof (Beek en Donk)

Suzy Bevers-Nuyts

Suzy Bevers-Nuyts (43) werd geboren in Oelegem, in België. "In net zo'n boerengat als Lieshout", grinnikt ze. De Lieshoutse Alexander Bevers ontmoette ze in 1993 in de kustplaats Wenduine/Blankenberge. "In de duinen leren kennen en nu wonen we in de Duin(en)", vat Suzy samen. Het stel is deze maand eenentwintig jaar getrouwd en de ouders van: Kevin (18), Ruben (16) en Bryan (14).

Je ontmoette je man in Blankenberge. En toen?
"In 1993 ging ik samen met een vriendin op vakantie naar de kust. Alexander was daar ook met een groepje vrienden. We raakten aan de praat. Ik vond Alex al gelijk leuk, maar hij had dat helemaal niet door. Pas toen we samen de zonsondergang gingen bekijken, begon het te dagen", lacht Suzy. "Na die vakantie bleven we elkaar zien. Ik zat op kamers in het ziekenhuis. Hij bleef naar mij toe komen met zijn rode autootje en ikzelf reisde af en toe met bussen en treinen in drie uur naar Lieshout."

Jij kwam uiteindelijk naar Nederland, naar Lieshout. Vertel ...
"Mijn beschermende ouders hadden me graag in de buurt willen houden en stelden in het begin voor in het grensgebied te gaan wonen. Ze hebben me stilaan toch losgelaten. Voor mij was het makkelijker om hier te komen en werk te vinden. Na onze huwelijksreis kon ik aan de slag in Eindhoven, in verzorgingshuis Wilgenhof. Ik ben na de geboorte van Kevin even door blijven werken, maar wilde liever zelf voor mijn 'kindje' zorgen. Maar de zorg bleef roepen, dus na twee jaar startte ik in de thuiszorg. Ik heb veel gedaan en werk nu als ZZP' er bij Zorgteam Laarbeek, vooral bij ouderen, in een hecht team. We bieden tijdige en langdurige zorg. Het is fijn dat je dat voor iemand kunt doen. Daarnaast kennen mensen mij als de ballonnenclown 'Soesje' op allerlei feestjes. Bij Karel in de Koekoek heb ik veel dieren van ballonnen gemaakt. Dat was na enkele uurtjes wel eens met polskramp en die rij wachtenden loste niet op."

Ik zie veel creatieve uitspattingen. Schilderijen met acryl, airbrush, noem maar op. Wat doe je nu op dat gebied?
"Ik kan niet kiezen, ik vind van jongs af aan alles leuk op creatief vlak. Ik heb hier en daar een opdrachtje, wat uiteenloopt van het ontwerpen van een visitekaartje tot kinderkamers airbrushen. Ik heb hier thuis een kamertje dat ik gebruik als atelier, maar ik schilder eigenlijk overal. En onze mancave – waar de mannen hier kunnen darten of een filmpje kijken - wordt regelmatig ingericht voor mijn schilderlessen en schilderworkshops. Dit jaar doe ik mee met de Kunstroute en exposeer ik mijn werk. Dat is spannend. Ik hou van de afwisseling van de zorg en het schilderen. Het zorgen is mijn roeping en het creatieve is mijn passie", besluit Suzy.

Kijk ook op: www.suzysartworld.nl. Suzy geeft de pen door aan Geert Manders uit Mariahout. Over twee weken leest u zijn verhaal.