Afbeelding
Foto: Marcel van de Kerkhof (Aarle-Rixtel)

Van La Brenne naar Laarbeek tot Alpe d'Huzes

Twee weken geleden zijn we met z'n vieren een weekje naar La Brenne geweest om daar van de rust en de natuur te genieten. Een van de insecten die we daar hebben kunnen fotograferen is het vliegend hert. De Nederlandse naam is te danken aan de enorme kaken van de mannetjes, die vertakt zijn aan het einde en doen denken aan het gewei van een hert. We waren blij dit grote exemplaar van ongeveer 8 cm lang te vinden. In Nederland komen ze nog maar op enkele plaatsen voor.

Na een weekje weer thuis aan het werk, zijn we met een grote groep mensen naar Frankrijk vertrokken om het Team Dirk van Gerwen bij het bedwingen van de Alpe d'Huez te gaan volgen en aan te moedigen. Onder het motto: 'Opgeven is geen optie', gaan ze de strijd aan met deze hoge berg, die symbool staat voor de strijd tegen kanker. Ze hebben als team met diverse activiteiten en met sponsorgeld ruim 24.000 euro bij elkaar weten te sprokkelen, wat op zich al een hele prestatie is.

Deze week dus geen foto uit Laarbeek maar uit La Brenne Frankrijk, maar volgende week gaan we weer genieten van onze mooie Laarbeekse natuur!

Afbeelding