Daan van Deursen
Daan van Deursen Foto:

Eindelijk, de eindexamens zijn voorbij

Redacteur: Stijn Geene

Aarle-Rixtel - Op veel middelbare scholen is het rustig. Er mist iets. De eindejaars zijn weg. Zij hebben de examens achter de rug. De stress is eindelijk voorbij. Ze hoeven niets meer te leren. Nu mogen ze allemaal lekker van hun welverdiende vakantie gaan genieten.

Alle examenkandidaten hebben hun eindexamens achter de rug. Voor hen is het nu tijd om af te wachten of ze geslaagd zijn. Nadat ze hiervan de uitslag hebben gekregen begint hun vakantie. Ze hebben zenuwslopende weken achter de rug waarin ze te maken hebben gehad met zware examens. Zo ook Daan van Deursen (17). Hij heeft na weken te hebben geleerd al zijn examens kunnen maken. Hij heeft het gevoel dat hij na deze weken en na het hebben gemaakt van al zijn examens wel geslaagd zal zijn. Hij hoopt snel een positieve uitslag te krijgen en af te studeren op het Jan van Brabant college. Na zes jaar op het vwo te hebben gezeten is hij klaar om aan een nieuw hoofdstuk te beginnen. In zijn derde jaar had hij de keuze uit de volgende profielen N&T, N&G, E&M en C&M. Hij koos voor E&M (economie en maatschappij), omdat hij dit een erg interessant profiel vond. Met dit profiel hoopt hij dit jaar dus ook af te studeren. Later zou hij graag Minister-President worden. Hopelijk zien we hem ooit terug in het torentje.

Tips van Daan
Daan heeft zich niet zo druk gemaakt over de examens. Hij had zich goed voorbereid. De eindexamenleerlingen, en zo ook Daan, hebben de examens klaar. Nu kan Daan, die nu ervaring heeft, wel een paar tips delen voor volgende examenkandidaten. "Ga op tijd naar bed en sta op tijd weer op. Als je op tijd opstaat ben je helemaal wakker als je je examen moet maken", aldus Daan die zich niet echt druk gemaakt heeft. "Stress is niet goed voor je. Je gaat je examen er niet beter door maken. Als je goed leert is er geen enkele reden voor stress", Daan vervolgt: "veel leraren zeggen dat het erg veel werk is zo'n examen. Ze maken je eigenlijk gek. Als je op tijd begint met leren valt het allemaal best mee. Luister dus een keer niet naar je leraar."

Maar de belangrijkste conclusie blijft toch wel, maak je niet druk. Het komt allemaal goed. Daan heeft zijn examen in ieder geval achter de rug. De MooiLaarbeekTeenz hopen (en denken natuurlijk) dat Daan geslaagd is. Hopelijk gaan ze later nog veel van hem horen.

Afbeelding