Bijna 50 ondernemers waren genomineerd voor de ‘Ondernemer van het Jaar’-prijs en kwamen vorige week bijeen voor de selectieronde
Bijna 50 ondernemers waren genomineerd voor de ‘Ondernemer van het Jaar’-prijs en kwamen vorige week bijeen voor de selectieronde Kuppens Fotografie

Tientallen ondernemers strijden om titel 'Starter' of 'Ondernemer' van het jaar

Genomineerden ondernemersverkiezing OvhJ bekend

Laarbeek/Gemert-Bakel – Na een spannende selectieronde is bekend welke 16 ondernemers kans maken op de titel 'Ondernemer van het Jaar Peel Noord 2018'. Ook de 'starters' zijn bekend. Vorige week vond de aftrap plaats van beide trajecten. Het werden spannende en informele avonden.

OvhJ
Eens in de drie à vier jaar vindt er een gezamenlijke verkiezing plaats in Gemert-Bakel en Laarbeek. Er is een 'startersprijs' - ook wel aanmoedigingsprijs - voor ondernemers die maximaal drie jaar ingeschreven staan bij de Kamer van Koophandel en een 'ondernemersprijs' voor zelfstandigen die langer dan drie jaar bezig zijn. In 2013 gingen beide titels naar Laarbeek. Koen Schrama (TRIA Fietsen) werd 'Starter', Hans Vereijken (Vereijken Kwekerijen) werd 'Ondernemer'.

16 'ondernemers'
Een maand lang kon iedereen 'starters' en 'ondernemers' aanmelden. Dit werd volop gedaan. Uiteindelijk zijn bijna 50 ondernemers en 22 starters genomineerd, die ook het traject in wilden gaan. Beide trajecten bestaan uit een vijf- à zestal educatieve bijeenkomsten. Het gaat dus niet alleen om de prijs: het is ook goed voor je netwerk én het is leerzaam.

Vorige week kwamen de 'ondernemers' samen bij Vereijken Kwekerijen voor de aftrap. Tijdens deze avond vond meteen een forse selectieronde plaats. Uiteindelijk konden er 16 plaatsen vergeven worden voor het traject. Na een warm welkomstwoord door 'Ondernemer van 2013' Hans Vereijken, vond er een tafelroulatiespel plaats, waarbij alle gegadigden aan 7 verschillende tafels kwamen te zitten en iedere keer in een ander gezelschap een stelling voorgeschoteld kregen. Zo werd er bijvoorbeeld gediscussieerd over ondernemerschap, Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen en financiën. Elke keer 12 minuten. Aan het einde van de ronde moesten de ondernemers aan elkaar punten geven. Na afloop vond er nog een interactieve quiz plaats. Hierna was er even tijd om te netwerken, zodat de organisatie zich terug kon trekken om de 16 kandidaten te selecteren, die het hoogst gescoord hadden.

Overgebleven kandidaten
Via een ludiek 'fruitspel' bleef het een tijd lang spannend wie officieel deel mocht gaan nemen aan het 'ondernemerstraject'. Opmerkelijk: van de 16 ondernemers komen er 3 uit Laarbeek, de rest uit Gemert-Bakel en de groep bestaat uit 15 mannen en slechts 1 vrouw. De ondernemers uit Laarbeek zijn Albert van den Bogaard (Jumbo Laarbeek), Mark Grasveld (Grasveld Civiele Techniek) en Rogier van Sambeek (Kanters Special Products). De overige 13 ondernemers zijn: Roy van Berlo (Brabant Match Personeelsdiensten), Bas Willemsen (Mastermate Willemsen), Geert van der Meijs (Van der Meijs Bedrijven BV), Frans Ploegmakers (Ploegmakers Groep), Cas van Houtert (ABS van Houtert Gemert B.V.), Dennis van de Rijdt (Denkkamer architectuur & onderzoek), Werner van Mierlo (VDL Siergrind b.v.), Jordie van Berkel-Schoonen (F-Fort BV), Antonie Slegers (World Of Watch Straps), Rob de Vries (De Vries Supermarkt Gemert B.V.), Nils Nijhof (Voips BV), Koen Siebers (Siebebers Tuinprojecten BV), Bas van de Laar (BL Huisvesting B.V.).

22 'starters'
Separaat van het ondernemerstraject vindt er een starterstraject plaats. Ondernemers die tot 3 jaar bezig zijn, konden hiervoor genomineerd worden. Het kan gezien worden als een 'aanmoedigingsprijs'. Hieraan vast hangt – net zoals bij het ondernemerstraject – een leerzaam programma, waarbij je ook meteen veel collega-ondernemers leert kennen. Twee weken terug vond de eerste bijeenkomst van de 'starters' plaats bij Koen Schrama, 'Starter van het Jaar 2013'. Na een kort welkomstwoord en een presentatie van Koen werd aan de deelnemers de workshop 'Aard van het Beestje' gegeven. Hierbij leerden zij zichzelf en de collega-ondernemers kennen. Laagdrempelig en educatief. Vervolgens bekommerden ze zich nog om een onderzoeksvraag. Elke 'starter' kamt met vraagstukken over ondernemen. Later in het traject krijgt deze vraag een vervolg.

Kandidaten
Van de 22 starters komen 13 ondernemers uit Laarbeek en 9 uit Gemert-Bakel. De personen die aan dit traject deelnemen uit Gemert zijn: Maik van Alphen (MR. REPRO), Paul de Koning (KingsTalent), Roel Niessen (Lunchroom Jut en Jul), Thom van Melis (Computerhulp van a tot z), Wilma den Haan (Zonnestudio Gemert), Marcel Bosmans (Gemert Media B.V.), Teun Sleegers (Sleegers Metaal Techniek), Tobias van Daal (Van Daal Foto en Film) en Johan Timmermans (Een&al oor triage-audiciën). De Laarbeekse 'starters' zijn: Mark Bankers (Fonz voor Ondernemers), Jacqueline Vogels (Volinn), Perry Hanssen (Hanssen Interior Design), Margot Cleutjens (DEEL Interieurbeleving), Stefan van Berlo (Restaurant van B), Bjorn Berkers (Create), Frank van Bokhoven (Yoepplanter), Marjolein Wissema (Born2Care B.V.), El Abtah (ZiZi Coaching en Consulting), Nelleke Slaats (2Select), Wessel Bastiaans (Plantengrow.nl), Johan Frencken (Alteid Frencken) en Paul Spierings (Spierings APK).

DeMooiLaarbeekKrant wenst alle ondernemers heel veel succes toe!

De genomineerde ‘starters’ samen met de commissie ‘Starter van het Jaar’ twee weken geleden bij TRIA Fietsen (helaas konden een paar ‘starters’ hier niet bij aanwezig zijn, waardoor ze ontbreken op de foto)