Brunchen in een mooi aangeklede sporthal De Dreef
Brunchen in een mooi aangeklede sporthal De Dreef Foto: Marcel van de Kerkhof (Aarle-Rixtel)

Zonnige, warme en gezellige Dorpsfeesten Aarle-Rixtel

Redacteur: Daan Daniƫls

Aarle-Rixtel - Voor het veertigste jaar stond Aarle-Rixtel afgelopen weekend weer in het teken van de Dorpsfeesten. En voor het eerst in die veertig jaar was het decor van drie dagen feest niet een grote tent. De fraai omgebouwde sporthal van De Dreef was dit jaar voor het eerst het centrale punt van de Dorpsfeesten.

Na de traditionele aftrap met de drukbezochte Jaarmarkt op Hemelvaartsdag begon voor de jeugd de Dorpsfeesten op vrijdagmiddag met de zeskamp. 's Avonds was er Quiznight Ale, waarin de slimste koppen uit Aarle-Rixtel boven kwamen drijven. De zaterdag stond voor de volwassenen 's middags in het teken van de zeskamp. Waar menigeen nog last had van de consumpties van de avond ervoor, haalden anderen het sportiefste uit de toppen van hun tenen. Stormbanen, buikschuiven, een reuzenbal en nog enkele waterspellen. En dat water was een welkome afwisseling vanwege de tropische temperatuur. Die hitte drong ook door tot de feestzaal in De Dreef waar 's avonds zowel de jeugd als de volwassenen hun beste beentje voorzetten met hun optredens.

Vanwege het 40-jarige jubileum was het sporten, dat normaal gesproken op zondag plaatsvindt, verplaatst naar de zaterdag. Daarvoor in de plaats kregen alle deelnemers aan de Dorpsfeesten op zondagmiddag een brunch aangeboden door lokale ondernemers. 's Avonds volgde het eindpunt van drie dagen Dorpsfeesten. De beste optredens keerden nog een keer terug op het podium en de prijzen werden verdeeld. Grote winnaar werd Kiele Kiele. Jorg Krijnen van Stichting Dorpsfeesten Aarle-Rixtel kijkt terug op wederom een geslaagde editie van Dorpsfeesten Aarle-Rixtel. "Het was weer een groot feest. Ik denk dat de stap van een tent naar De Dreef een goede is geweest, ondanks dat het zo warm was. We kijken nu al weer uit naar volgend jaar."

Uitslagen
Joker: De Heikant
Quiz: Kiele Kiele
Zeskamp: Kiele Kiele
Cultureel gebeuren: Troef
Winnaar algeheel: Kiele Kiele

Een van de optredens tijdens de Dorpsfeesten
Deelnemers konden zich ook vermaken met water tijdens een warme Zeskamp
Plezier op de jaarmarkt
Demonstratie Polefitness op de Jaarmarkt Aarle-Rixtel