Onderonsje Boerdonk over testamenten

Boerdonk - Als je ouder wordt, komt vroeger of later de vraag: 'Moet ik een testament maken?' Sinds enkele jaren is daar de vraag bijgekomen of je een levenstestament moet maken.

Een testament gaat gelden als iemand gestorven is. In een levenstestament kun je een aantal zaken regelen die vóór je dood van kracht zijn. Bijvoorbeeld wie namens jou mag handelen, als je dat zelf niet meer kunt. Zowel een testament als een levenstestament moeten door een notaris worden opgemaakt.

Op maandag 12 juni, van 10.00 tot 11.30 uur gaat Martien Biemans tijdens het Onderonsje in Den Hazenpot in Boerdonk met de bezoekers in gesprek over dit onderwerp. Wat is een levenstestament en wat kun je daarin regelen? Wat is het verschil tussen een testament en een levenstestament? Dit zijn vragen waarop Martien Biemans antwoord kan geven. Ongetwijfeld komen er nog meer vragen aan de orde. Bezoekers kunnen van te voren hun vragen al inleveren bij Cor Biemans of Maria Coolen, die het gesprek in goede banen leiden. In verband met Pinksteren is het Onderonsje in juni op de tweede maandag van de maand. De toegang is gratis voor iedereen die dit interessant vindt, de consumpties zijn voor eigen rekening.