Mix 3, boven, vlnr: Daniel Barendse, Jelle Rietberg en Timo Hocks. Onder vlnr: Maaike Jongmans en Kim van den Broek
Mix 3, boven, vlnr: Daniel Barendse, Jelle Rietberg en Timo Hocks. Onder vlnr: Maaike Jongmans en Kim van den Broek Foto:

1e en 2e mixteam T.V. 't Slotje strijden om kampioenschap

Beek en Donk - Het eerste gemengd team won met 6-2 van de studenten uit Eindhoven. Myrne van Erp wist in haar singel zelfs setpunten af te weren eind eerste set, om vervolgens in de tiebreak toe te slaan. De tweede set ging het vlot. Loes Vermeulen had een zware drie setter voor de kiezen, waarbij ze net aan het kortste eind trok met 6-4 verlies in de derde set.

Tom Booy en Bas de Bont wonnen overtuigend hun partijen. De dubbels waren ook een duidelijke prooi voor 't Slotje 1. Nadat Van Erp/De Bont het zesde punt hadden binnengehaald, moesten alleen Giulia Hens en Gideon van Esch de laatste wedstrijd proberen winnend af te sluiten. Helaas viel het de andere kant op met 4-6 5-7.

Zonder te spelen wist Mix 2 na dit weekend wat hun te doen staat om kampioen te worden. Omdat Slow met 7-1 van de Kienenhoef wist te winnen en Boekel een gelijkspel boekte tegen de Krekel, hoeft Slotje 2 vijf punten te behalen voor het kampioenschap in de zesde klasse. Komende zondag kunnen ze dat behalen tegen Boekel.

Slotje 3 was vorige week al kampioen geworden. Nu stond Slow thuis op het programma. Zij kwamen dan ook met totaal andere sterke spelers op de proppen. Daardoor waren de wedstrijden van een ander niveau. Helaas kon Daniel Barendse niet stunten tegen de hogere ingeschaalde tegenstander. De eerste set werd verloren in een tiebreak, maar daarna rechtte Barendse z'n rug(6-0). Vervolgens werd de derde set verloren met 6-3. Ook Kim van den Broek verloor nipt in drie sets. Maaike Jongmans won haar singel in twee sets. Daarentegen verloor Timo Hocks van een Chinese muur. Alles kwam terug. De damesdubbel en de tweede mix werd wel gewonnen, waarmee de eerste verlies tot stand kwam(3-5).

Dames
Dames 1 won overduidelijk van het studententeam uit Maastricht. Stennis werd met 6-0 aan de kant gezet. Zodoende staan ze op een verdienstelijk tweede plaats. Nu rest nog alleen de derby thuis tegen De Raam uit Lieshout.

Jongens t/m 14 jaar
Het eerste jongensteam is kampioen van de tweede klasse geworden! Teun Jongmans, Yorg Peters, Wouter de Jong, Wouter van der Avoird, Swen & Timon van Steenbergen hebben alle wedstrijden gewonnen en staan op een onoverbrugbare stand van 36 punten. Erg knap. Zij gaan in het najaar een klasse stijgen.

Jongens 2 met Simon van de Avoird, Benedict Alting von Geusau, Teun Lammers en Bram Bekkers speelden uit tegen De Sprenk uit Bakel. Alleen Bekkers wist zijn singel te winnen en daarmee de eindstand op 1-5 te bepalen.

Gemengd t/m 14 jaar
Het team van Noor de Jong, Fenne Spierings, Collin Houdijk en Tim Spierings moesten het opnemen tegen het team van Berlicum. Het werd een overwinning 4-2. Beide dubbels werden gewonnen en de singels van de meiden werden over de streep getrokken.

Meisjes t/m 14 jaar
De dames onder 14 van TV 't-Slotje hebben afgelopen zondag hun laatste wedstrijd gespeeld in de voorjaarscompetitie. Het team bestaande uit Meike Lahaye, Daphne Graat, Nienke van de Rijdt en Inès Hamelijnck is al voor het 3e jaar bij elkaar en spelen zowel in het voorjaar als in het najaar competitie. Vanwege een weekendje weg met Hemelvaart van enkele dames is de wedstrijd van zondag 28 mei al begin april gespeeld. Ze speelden deze laatste wedstrijd onder een prachtige zonnetje tegen Genneper Parken uit Eindhoven. De meiden van 't-Slotje wonnen al hun 6 wedstrijden op overtuigend wijze in 2 sets, 4 x single en 2x damesdubbel. Ze zijn uiteindelijk 2e geworden in de competitie achter T.C. Metzpoint uit Veldhoven. Dit team was op 30 april een maatje te groot. In het najaar van dit jaar gaan ze met zijn viertjes voor het kampioenschap in deze klasse.

Meisjes 1, vlnr: Daphne Graat, Nienke van der Rijdt, Meike Lahaye & Ines Hamelijnck