Runningteam Laarbeek is er klaar voor

Laarbeek - Na maanden van voorbereiding, acties voeren om geld bijeen te brengen en trainingen gaat komend weekend (Pinksteren) de ROPArun plaatsvinden, een estafetteloop vanuit Parijs (520 km) of Hamburg (560 km) naar Rotterdam. Het Runningteam kiest ervoor om vanuit Hamburg naar Rotterdam te lopen, omdat dit een veel fijner traject is om te lopen en de tocht te organiseren/uit te voeren.

In september is het team voor de eerste keer bij elkaar gekomen en hebben ze de grote lijnen voor de te houden acties uitgezet. Vanaf november zijn ze begonnen met de eerste actie: het wafels bakken bij tuincentrum De Biezen, gevolgd door de Spinning-marathon bij Lifestylecentrum Laarbeek te Beek en Donk. Verschillende keren werd er deelgenomen aan de vlooienmarkten in Aarle-Rixtel en op 8 april werd het Sponsordiner gehouden. Een heel mooie beleving was het halen van het bevrijdingsvuur uit Wageningen naar Laarbeek, een goede generale training voor komend weekend.

Eveneens een prachtig moment was op 12 mei de bootcamp voor de leerlingen van de groepen 8 of 7/8 van alle basisscholen in Laarbeek (350 kinderen) op de verschillende locaties en mede mogelijk gemaakt door het medisch centrum te Beek en Donk, de huisartsenpraktijk Aarle-Rixtel en huisartsenpraktijk Rechters-Lindeman in Lieshout en onder deskundige begeleiding van sprotcentrum Coach, Lifestylecenter Laarbeek en fysiotherapie Kemps-Rijf.

Op 13 mei was de 'Bandjesavond' bij café-zaal Dave v.d. Burgt in Beek en Donk, wat in een heel gezellige sfeer verliep en een mooie opbrengst had dankzij het belangeloze optreden van de drie bandjes.

En als laatste evenement op 24 mei: het pannenkoeken eten bij restaurant Pluk, wat het fantastische bedrag van €590,00 opleverde.

Door alle acties, donaties en sponsoring is er ca. €24.000,00 bij elkaar gesprokkeld, een prachtig bedrag, wat misschien nog een beetje kan groeien door donaties in de komende dagen.

Met deze wetenschap gaat het Runningteam de tocht aanvangen, die begint aanstaande zaterdag om 14.54 uur met de start in Hamburg. Het team is er enorm trots op dat ze dit fantastische bedrag bij hun tienjarig jubileum bij elkaar hebben weten te brengen. Iedereen die hieraan heeft bijgedragen, willen zij langs deze weg alvast enorm bedanken.

Het vertrek naar Hamburg op zaterdag is tussen 5.30 en 6.00 uur, dus wie hun wil komen uitzwaaien dient vroeg op te staan, maar de lopers waarderen het wel heel erg.. Via Radio Kontakt kunt u dag en nacht de verrichtingen van het team volgen en doneren kan natuurlijk ook nog het hele weekend: www.roparun.nl/doneren/runningteamlaarbeek.