Geert Manders
Geert Manders Foto: Marcel van de Kerkhof (Beek en Donk)

Geert Manders

De goedlachse Mariahoutenaar Geert Manders is een echte levensgenieter. Samen met zijn vrouw Heidi en drie dochters Romy, Britt en Jade woont hij aan het Oranjeplein in Mariahout.

Een lang weekend weg ging niet door vanwege een valpartij. Gaat het weer een beetje?
"Het gaat langzaamaan beter. Ons Heidi zit in de groep 'WaNaW'. De dames treden onder andere op tijdens Mariahoutse kletsavonden en het Laarbeekse Liedjesfestival. Samen met vrouwen en partners zouden we een paar dagen naar Portugal gaan. Tijdens voorbereidingen van een feestje viel ik met het halen van een attribuut van de zolder. Dat werd een uitstapje Elkerliek."

28 jaar geleden getrouwd met Heidi, opgegroeid met drie zussen en nu drie dochters. Een echte familieman?
"Familie is belangrijk. Én, wij Mandersen houden wel van een feestje. Elk jaar gaan we met mijn zussen Jet, Marij en Anita en hun mannen en kinderen een paasweekend weg. Een drukte van belang. We zijn behoorlijk aanwezig. Goed eten, drinken en samen lol maken is belangrijk. Mijn ouders gingen tot voor kort mee, maar dat gaat vanwege ouderdom niet meer."

Naast familieman een sportman?
"Wielrennen doe ik het liefste. Bij 'BZET-de Bosduvels'. We trainen twee keer per week. Op zondag maken we lange ritten, soms wel 150 kilometer. Wel op tijd een terrasje pakken voor de ontspanning. Ik heb hardgelopen, maar daar kreeg ik blessures van. De Kennedymars in Someren liep ik tien keer uit."

Op de foto staat een brommer. Een speciaal exemplaar?
"Die ouwe Zündapp is nog nooit uit Mariahout geweest. Hij kwam van Harrie Vogels van het Ginderdoor af. Die had hem van Jan Vereijken, die tegenover het Openluchttheater een fietsenwinkel had. Het ding had tijden stilgestaan. Ik gooide er benzine in en hij reed weer. Topmachine."

Techniek is iets wat je boeit.
"Bij Bavaria ben ik monteur in de bottelarij. Techniek vind ik geweldig. Daar zouden ze in de 'Bavaria Biertour' best aandacht aan kunnen schenken. Ik werkte eerder bij DAF-trucks in Eindhoven, maar bij een reorganisatie werd ik helaas ontslagen, maar ik kon gelukkig in Schijndel bij een bedrijf gaan werken dat zwembadoverkappingen maakt. Daarna werkte ik weer even bij DAF en nu alweer 22 jaar bij Bavaria. Daar ben ik ook lid van de vrijwillige brandweer. Met een geweldig uitstapje naar de TT in Assen."

Soms ga je verder weg dan Assen.
"Ons gezin gaat graag ver op vakantie. Ons Heidi heeft als kind in Canada gewoond en heeft familie in Australië. We hebben zes weken door Australië gereisd en ook Heidi's familie bezocht. Geweldig waren de reizen naar Azië. Natuurlijk de totaal andere omgeving waarin je kwam en het eten en drinken. Ik vond het interessant hoe de mensen daar met elkaar omgaan. Dat vond ik erg bijzonder."

Geert geeft de pen door aan Connie Bosmans uit Beek en Donk. Over twee weken haar verhaal.