Martijn Fischer in het Openluchttheater
Martijn Fischer in het Openluchttheater Foto: Marcel van de Kerkhof (Beek en Donk)

André Hazes komt tot leven in de natuur

Redacteur: Martin Prick
Fotograaf: Marcel van de Kerkhof (Beek en Donk)

Mariahout - Martijn Fischer trad zaterdag 10 juni op in een goed gevuld Openluchttheater in Mariahout. Het publiek en de zanger hadden een geweldige avond.

Hazes
Op het podium werd de show gestolen door twee achtergrondzangeressen. Twee gitaristen, keyboard en drum maakten de begeleiding compleet. Vanaf het moment, dat een uiterst energieke Martijn Fischer het podium op stoof was er geen houden meer aan. Het colbertje vloog uit, hij gaf de keyboardman een -virtuele- kaakslag en de muziek spatte van het podium af. Het publiek deed meteen mee en stond vanaf het eerste moment op. Van 'bruggetjes' is Martijn niet vies, want toen hij bij voornoemde geveinsde kaakslag uitriep: "Ik meen het!", volgde meteen het gelijknamige lied van André Hazes. Hit over hit vliegt over het podium de uitgestrekte natuur in. "Als je allergisch bent voor groen, is dit niet de 'place to be'", verzuchtte Martijn bij het zien van zoveel natuur in en rond het theater. Zo af en toe wordt het repertoire van Hazes onderbroken door Italiaanse muziek. Zo overtuigt Fischer met 'Volare' en 'Buona Sera Signorita', een bewijs, dat hits uit 1956 het nog steeds goed doen. Het lied 'Geef mij je angst' werd door het publiek woordelijk meegezongen. Eigenlijk was dit jammer, want zo'n lied is eigenlijk pas echt op zijn plaats als het 'klein' wordt gebracht. Martijn overtuigde in het spelen met, en bij tijd en wijlen ook tussen, het publiek. Misschien zien we ook nog eens zijn gevoelige kant, waardoor het bombastische van zijn optreden door ingetogener nummers wordt afgewisseld. Maar is dat wel wat wat het Hazes-publiek verwacht?

Gaaf
Martijn is van origine afgestudeerd als drummer aan een particulier instituut. Na een ongeluk brak hij zijn been en liet hij de ambitie om drummer te worden varen. "Ik heb toen van alles gedaan, in de bouw gewerkt en ik ben militair geweest". Op zijn 25ste weet hij wat hij wil in zijn leven en gaat naar de toneelschool. Sindsdien speelt hij veel grote en kleine, maar vooral veel verschillende rollen. "Na twee jaar en drie maanden 'de Hazesrol' in het theater was ik erg blij, dat ik gevraagd werd voor de rol van Jezus in The Passion". De rol van André Hazes speelt hij omdat het op zijn pad kwam. "Toen ik het hoorde dacht ik: Ga weg, ik ben geen musicalacteur"! Na lang nadenken neemt hij de rol aan en gaat zich verdiepen in Hazes. "Ik kwam erachter dat hij een heel bijzonder mens is geweest, die bij mensen veel teweeg heeft gebracht". Het publiek dat naar zijn voorstellingen komt kijken is heel divers. "Ik speel voor notabelen, maar ook voor carnavalsverenigingen en in het najaar gaan we een clubtoer doen, waarbij we bijvoorbeeld staan in de Effenaar in Eindhoven, Tivoli Utrecht en de Melkweg in Amsterdam". Martijn richt zich de laatste tijd op het auteurschap, waarbij hij zijn grote inspirator noemt, namelijk Matthijs Rümke, directeur van het gezelschap 'Arthemis' uit Den Bosch. Martijn is heel gelukkig met zijn nieuwe liefde Ingeborg Helder en zijn zonen Gilles en Frank van 12 en 9, die bij hoge uitzondering aanwezig waren bij het concert en het 'wel heel gaaf' vonden.

Martijn Fischer in het Openluchttheater