Vlnr: Nikki Barten, Marie-Christine van Lieshout, Nina Sneijers en Mark Barten
Vlnr: Nikki Barten, Marie-Christine van Lieshout, Nina Sneijers en Mark Barten Foto:

#Op pad met… de redactie van DeMooiLaarbeekKrant

Redacteur: Nina Sneijers

Beek en Donk – Vanwege het eenjarig bestaan van de MooiLaarbeekTeenz hebben ze een speciaal interview gepland. Ze gaan #op pad met de redactie van DeMooiLaarbeekKrant. Ze zijn nieuwsgierig naar hoe de redactie, Mark en Nikki Barten, op een tienerpagina zijn gekomen. En hoe is het voor Teenz begeleidster Marie-Christine om met vier tieners te werken?

Het idee voor de MooiLaarbeekTeenz
Het idee om een jongerenpagina te starten ontstond mede door een enquête. DeMooiLaarbeekKrant wilde weten wat mensen graag in de krant zagen. Daar kwam uit dat mensen graag iets voor tieners wilden. DeMooiLaarbeekKrant wilde ook graag meer jongeren bereiken. De redactie ging begeleiding zoeken voor de jongeren. Toen stuitten ze op Marie-Christine. Dat was per toeval. Marie-Christine werkte namelijk eerst op een basisschool in Gerwen. De Nuenense Krant daar, had het idee om te werken met schooljournalisten. Die schreven over activiteiten op school. Marie-Christine begeleidde dat. Het leek haar ook leuk om de MooiLaarbeekTeenz te begeleiden.

De begeleiding door Marie-Christine
Marie-Christine vindt de samenwerking tot nu toe erg goed gaan. Het begeleiden vindt ze leuk om te doen. Ze vindt het gezellig. Marie-Christine is blij dat de samenwerking met de Teenz goed uitgepakt heeft. Ze heeft er zelf veel van geleerd, bijvoorbeeld plannen. Bij de MooiLaarbeekTeenz heeft ze de vooruitgang opgemerkt. Als Marie-Christine tips geeft, zoals bijvoorbeeld sfeer omschrijven, ziet ze dat die meestal toegepast worden. Ze merkt dat de Teenz haar begeleiding nodig hebben. Vaak moet Marie-Christine zorgen dat de MooiLaarbeekTeenz op de deadline letten. Daarnaast helpt Marie-Christine ze aan ideeën voor de artikelen en de interviews. De Teenz redacteur vindt het leuk dat ze samen met de MooiLaarbeekTeenz allerlei activiteiten mag doen. Zoals het bezoek aan de Tweede Kamer of WiSH.

Toekomst
DeMooiLaarbeekKrant weet nog niet hoe de pagina in de toekomst uitpakt. Er komen geen extra jongeren bij, tenzij een van de MooiLaarbeekTeenz achttien wordt. Dan wordt op zoek gegaan naar een nieuwe tiener redacteur. Ze vinden dat de jeugdpagina goed heeft uitgepakt. Daar zijn ze blij mee. Ze hopen samen met Marie-Christine dat de nieuwe rubriek 'Op de selfie met…' ook goed gaat uitpakken.

#Op pad met… wordt namelijk vervangen door de nieuwe rubriek Op de selfie met… Misschien kom jij komend jaar wel op de selfie met de MooiLaarbeekTeenz?

Afbeelding