Britt Kerste, Maud Tollens en Lars v.d. Weijer
Britt Kerste, Maud Tollens en Lars v.d. Weijer Foto:

Goede prestaties Aarle-Rixtels drietal op NK Jeugd wielrennen

Aarle-Rixtel - Het Aarle-Rixtelse drietal Britt Kerste, Maud Tollens en Lars v.d. Weijer -alle drie uitkomend voor team R&TC buitenlust uit Helmond- plaatsten zich dit jaar voor het Nederlands Kampioenschap en reisden op 10 juni naar Amersfoort om daar deel te nemen aan het NK jeugd wielrennen. Maud, wat geteisterd door enkele blessures (een valpartij en een lekke band in de NK Kwalificatiewedstrijd in Lieshout) wist uiteindelijk toch voldoende punten te scoren om mee te mogen doen.

Britt Kerste kwam als eerste om 9.45 uur in actie. In categorie 5 meisjes, moest de Galgenberg in Amersfoort 11x beklommen worden. Op - de 900 meter hoge klim met een stijging van 6%, werd er een kopgroep gevormd van 14 meiden waarin Britt goed meekon. De spanning liep op tot de laatste beklimming. Bij de laatste sprint werd de groep uit elkaar getrokken en kwam Britt in een fantastische sprint als 5e over de finish. Dit belooft iets voor de komende jaren.

Maud Tollens kwam als 2e in actie in de categorie 4 meisjes, startend met rugnummer 24. Deze meiden gingen de Galgenberg 7x omhoog. Startend aan de voet van de berg begon de wedstrijd meteen aan de beklimming met een moordend tempo en zat Maud in het begin van de wedstrijd goed in de groep. Na enkele ronden moest ze helaas een gaatje laten vallen en moest ze lossen uit het peloton. Vechtend voor een goede klassering eindigde Maud, na een knappe prestatie, op de 29e plaats.

Lars was de laatste van het drietal aan de beurt en startte in een startveld van 45 deelnemers als 27e. Categorie 3 legde de Galgenberg 10x half af en de 11e keer lag de finish op de top. Het doel was dit jaar vastgesteld op deelname, dus die was al bereikt. Na de eerste beklimming was het gehele veld uit elkaar getrokken door de man op de 1e positie en werd er hier en daar een groepje gevormd. Lars bleef rond zijn startpositie fietsen, maar kon in de laatste ronden nog enkele fietsers voorbij en eindigde na een goede race op de 23e plaats.

Het was een geslaagde dag en wie weet waar dit voor dit drietal gaat eindigen. Ze zijn er in ieder geval op gebrand om volgend jaar weer mee te dingen naar een deelname en mooie plaats op het NK in Steenbergen.