Afbeelding
Foto:

Geslaagd Boerdonks jeugdkamp

Boerdonk - Voor de zoveelste keer was er weer het beroemde jeugdkamp van RKSV Boerdonk. Inclusief greppeltocht, bubbelvoetbal en spooktocht. Nu er een samenwerkingsverband is met Keldonk hebben ook 12 kinderen uit Keldonk zich opgegeven.

De dag werd gestart met mooi kampweer en het crazy 88 spel, in Beek en Donk en Gemert. 's Avonds was het tijd voor de alom bekende greppeltocht. Daarna moesten de jeugdige deelnemers gaan slapen, dus niet lekker lang wakker blijven ook al val je om van de slaap. Op deze manier is het zo zaterdagmorgen, weer een drukke dag vanwege het zeskamp.

Waterspellen, modderkruipen en een prachtige hindernisbaan, kortom ze werden flink aan het werk gezet. Zo ook de leiders. Rond vijf uur was het tijd voor een heerlijke barbecue gevolgd door bubbelvoetbal. Hierna werd er zachtjesaan naar een andere traditie toe gewerkt: de spooktocht. De vele vrijwilligers werden geschminkt en van de nodigde attributen voorzien om de kids eens lekker op stang te jagen. Voor de allerkleinste was er een aangepast programma, maar voor de ouderen geen genade. Het slapen was deze avond geen probleem.

De jongste kinderen zijn op zondag naar de speeltuin geweest, de rest ging voetballen. De penaltybokaal werd uitgevochten. De winnaars in de voorrondes moesten `s middags nog uitmaken wie hiervan de algemene winnaar werd. Siem Kanters was de glorieuze winnaar.

Ondertussen waren de koffers weer gepakt en konden de ouders hun vermoeide kroost weer ophalen. Het was weer een geslaagd jeugdkamp 2017, dankzij de vele vrijwilligers en de jeugd van Boerdonk en Keldonk.