Groep 8 OBS Het Klokhuis op kamp: 'Het Wilde Westen'

Geschreven door de reporter uit groep 8

Beek en Donk/Boekel - Het was een leuk kamp. Gezellig met zijn allen bij de blokhut In Boekel. Het thema van dit jaar was 'Het Wilde Westen' omdat de musical…. eemh dat mag ik nog niet zeggen. 'Wat ik het leukste vond was het Cowsino' zegt Laura. Inge zegt: 'Ik vond alles super leuk.'

Op dinsdag 6 juni vertrokken alle kinderen uit groep 8 naar het Reijakkertje, vanaf daar fietsten ze in kleine groepjes naar de blokhut in Boekel. Ergens in het midden van de rit was een pauze en daar kreeg je een koekje, appel en wat te drinken. Op de blokhut werden we ontvangen en moesten we op de andere groepjes wachten. Toen de kamerverdeling duidelijk was, konden we eindelijk onze spullen klaarmaken.

Daarna gingen ze om het kampvuur zitten en werd uitgelegd wat 'kampies' zijn, wat je er mee kon doen en wat diegene die aan het einde van het kamp de meeste kampies had, kon krijgen. Ook werd een spel uitgelegd die het hele kamp zou duren. 'Je krijgt allemaal een waterpistool en een kaartje met je naam erop. Op de achterkant van je kaartje staat de naam van iemand die je moet vermoorden door op hem of haar te schieten met je waterpistool. Als je dat hebt gedaan dan krijg je het kaartje van hem of haar. De naam die op de achterkant van dat kaartje staat moet je dan opnieuw vermoorden'. Luuk: "Ik vond het een grappig spel en heel origineel ook."

Omdat een cowboy/cowgirl op een stier moet kunnen rijden hebben ze een wedstrijdje gedaan. Degene die het langste op een rodeostier kon zitten won kampies. 's Avonds werd bingo gespeeld, dat werd begeleid door juf Sanne en Oukje. Als je daar won kreeg je kampies en een gratis maskertje. Daarna werd er gezellig om het kampvuur marshmallows geroosterd en gedronken. En er werd super nieuws verteld, want Sanne is…. zwanger! Toen kwamen er een cowboy en cowgirl een verhaal vertellen en ze zeiden dat we ze konden helpen door een spooktocht te lopen. Ze moesten in groepjes de spoken zoeken en de raadsels oplossen. Natuurlijk won het groepje dat als eerste klaar was kampies. "Ik vond het een leuk spel, maar het was wel heel erg spannend", aldus Angel. Toen dat afgelopen was, hebben ze nog even met zijn allen om het kampvuur gezeten en daarna gingen ze naar bed. Niet meteen om te slapen natuurlijk; eerst nog even kletsen over de dag.

Wakker worden op woensdag 7 juni, aankleden en een lekker ontbijt eten. Na even tijd voor jezelf, moesten ze de sportkleren aan doen voor een Bootcamp! Inge: "Ik vond het echt super leuk, echt vet! Even helemaal gek doen." Na de bootcamp hadden ze tijd om uit te rusten of om nog meer gek te doen. Daarna hebben ze in het bos levend stratego gespeeld. Bij het avondeten hebben ze gebarbecued. Laura: "Het was overheerlijk." Hierna ging iedereen zich opmaken voor het Cowsino. De reporter kan je dit vertellen: bij de meisjes was het druk omkleden; bijna alle meisjes deden hun haren en een beetje make-up op. Ook sommige jongens hadden hun best gedaan. Je mocht alleen wel binnen komen met je hoed op.

Er waren zes verschillende spellen waar je je kampies kon uitgeven om te gokken. Het werd een late avond maar het was wel heel gezellig. "Ik vond het echt super leuk en gezellig en vond het grappig toen Bjorn al zijn kampies verloor met het gokken", vertelt Luuk. "Ik vond het ook wel leuk, alleen ik vond het wel stom toen ik al mijn kampies verloor", zegt Bjorn. "Ja ik vond het ook wel leuk", sluit Jasper af.