Connie Bosmans
Connie Bosmans Foto: Martin Prick

Connie Bosmans

De KletskopPEN trekt door tropisch Laarbeek en komt terecht bij Connie Bosmans in Beek en Donk. Connie is getrouwd met Ronald en moeder van drie zonen: Frank (21), Koen (bijna 19) en Teun (16). Connie is zelfs koningin. Man en zoonlief Teun zijn koning. Benieuwd hoe dat kan?

Connie, om maar gelijk met de deur in huis te vallen. Ik zie hier op het prikbord een artikel uit DeMooiLaarbeekKrant. Vader en zoon Bosmans?
"Dat klopt. Dat was in 2015. Ronald en Teun vissen bij Hengel Sport Vereniging 'Het Geduld' en pakten toen allebei de koningstitel. Zelf won ik ooit eens bij het schieten en was vanaf dat moment de koningin in huis. De mannen vissen graag en we maken veel geintjes met buurman Peter Vogels die ook vist, maar de koningstitel nog niet wist te veroveren. Zaterdag heb ik hem aardbeien gebracht zodat hij extra vitamines binnenkrijgt. Wie weet helpt hem dat", lacht Connie.

Waar heb je Ronald eigenlijk ontmoet?
"Ik zat samen met Ronald in de klas op het Macropedius, locatie de Stroom in Gemert. De leraar Nederlands gaf de eerste aanzet. Hij zag dat Ronald enorm naar me zat te kijken. Ik had dat niet door. Op de fuif van vrijdag 2 juni 1978 kregen we verkering. In 1984 zijn we gaan samenwonen, eerst aan de Beukenlaan en later hier aan de Burgemeester Seelenlaan. We trouwden pas in 1989 omdat toen 2 juni weer op een vrijdag viel."

Je vertelt dat het jouw hobby is om voor anderen te zorgen. Denk aan lekker eten koken, zorgen voor huis en haard en het organiseren van leuke uitstapjes: voor je zonen, voor vriendinnen. Wat voor werk deed je vroeger?
"Ik was bijna veertien jaar in vaste dienst bij de Rabobank Gemert, waarvan de laatste tien jaar op bijkantoor Handel. Het was de tijd waarin ik van veel klanten het bankrekeningnummer uit het hoofd kende. Als ze aankwamen, vulde ik het bankrekeningnummer alvast in. Vaak wist ik al hoeveel geld ze gingen opnemen. Rond '84-'85 kwamen tijdens de bouwvak de eerste computers op kantoor. We kregen een cursusje en daar gingen we. Tot die tijd werd alles handmatig berekend als iemand bijvoorbeeld guldens kwam omwisselen voor Duitse marken. Met de computer kon je opeens code 'buitenlands geld' intikken. Weet je dat ik in die tijd ook met een koffer vol geld over straat ging om in het bejaardenhuis de AOW uit te betalen? "

Wat houdt jou verder bezig?
"Tot vorige week zorgde ik mee voor de verspreiding van driehonderd MooiLaarbeekKranten. Ik heb er dus al duizenden in mijn handen gehad. Koen en Teun bezorgden de krant, nadat ik ze gevouwen had en er soms een folder bijstopte. Om het leuk te houden wisselden de jongens om de maand van route, zodat het niet verveelde. Daarnaast heb ik tot vorig jaar in de keukendienst gezeten van de Kindervakantieweek. Ik wilde geen groepje begeleiden, omdat vroeger hier op woensdag- en vrijdagmiddag al genoeg fietsjes rond het huis stonden", besluit een actieve Connie.

Connie geeft de pen door aan Harrie Swinkels uit Aarle-Rixtel. Over twee weken leest u zijn verhaal.