Stijn Geene (l) en Daan Bruinsma (r)
Stijn Geene (l) en Daan Bruinsma (r) Foto:

Op de selfie met... Daan Bruinsma

Redacteur: Stijn Geene

Aarle-Rixtel - Over de hele Maltezer klinkt muziek. Daan Bruinsma is thuis. Hij is bezig met een van zijn grote hobby's: muziek. In huis klinkt hard gelach. Daan is een kei in moppentappen. Hij houdt erg veel van lachen. Kortom een zeer gezellige en vrolijke jongen.

Daans leven
Daan Bruinsma is dertien jaar en zit op het VMBO van het Commanderij College Laarbeek. Hij krijgt iedereen aan het lachen. Het is daarom ook niet gek dat het altijd super gezellig is bij hun in huis. "Ik kom uit een warme familie, al heb ik heb geen broertjes, zusjes en zelfs geen huisdieren, ik heb het erg gezellig met mijn vader en moeder. Ik houd van rust en gelukkig is het thuis geen kippenkooi." Daan geeft toe dat hij af en toe een echte puber is. "Ik ben soms een beetje koppig", lacht Daan. "Maar gelukkig komt dat niet vaak voor." Daan heeft heel veel hobby's; hofnar tijdens carnaval, voetballen en natuurlijk muziek. Hij is dj. Niet alleen voor zijn hobby, maar het is ook zijn werk. Bij jongerencentrum Cendra, carnaval of de jeugd-driedaagse kun je hem muziek horen draaien.

Het mooiste aan Aarle-Rixtel
Natuurlijk vindt Daan Aarle-Rixtel het mooiste en gezelligste dorp van Laarbeek. "We hebben de lekkerste friet van Laarbeek", grapt hij. "Die moet je echt eens proberen." Met het lekkere weer van afgelopen dagen kon je in Aarle-Rixtel heerlijk van het dorp genieten. Als tip om te doen in Aarle-Rixtel geeft Daan de Dorpsfeesten. Met Hemelvaart is het kei gezellig om in zijn dorp te zijn. Iedereen uit Laarbeek en omstreken is welkom.

Muziek
Dat muziek belangrijk is in Daans leven vertelde hij al eerder. Overal luistert hij muziek; op school, op de fiets, thuis. Natuurlijk is het superleuk dat hij dj is en dat hij regelmatig kan draaien. "Ik vind het super gaaf om op feesten te draaien en het dak er af te blazen", lacht hij. "Ik ben een echte feestmaker." Daan zet elk feestje op stelten met zijn muziek. Zijn gouden nummer om dit te doen is 'Links, Rechts' van Snollebollekes. "Dan gaan mensen helemaal los. Dat is prachtig om te zien", vertelt Daan met een hele grote lach op zijn gezicht. "Hopelijk gaat iedereen een keertje naar een van mijn feesten en komen feestgangers lekker los op mijn muziek."

Volgende keer gaat de Lieshoutse Rosalie Breukers op de selfie met Alexander. Over twee weken lezen jullie zijn/haar verhaal.

Afbeelding