Afbeelding
Foto: Martin Prick

Intieme sfeer met de ABBA-tribute band in het Dorpshuis

Redacteur: Martin Prick
Fotograaf: Martin Prick

Lieshout - De ABBA-tribute band trad op in een verre van uitverkocht Dorpshuis. Ondanks de kleine groep bezoekers werd het een geweldige avond, waarbij de band een haast intieme band met het publiek wist op te bouwen.

Verwachting
Op zaterdagavond, waar het in Laarbeek gonst van de activiteiten, lijkt het alsof er in het Dorpshuis een gezellige familiebijeenkomst is gepland. Langs de muren staan tafeltjes met stoelen, achteraan een paar statafels en plaats is er genoeg. Plotseling verdubbelt het bezoekersaantal -van 25 naar 50- omdat het tijd is voor de start van het optreden. Op het podium beelden grote, van kleur veranderende, letters de naam van de groep uit. De leden van het orkest nemen plaats, twee zangeressen met veelkleurige capes betreden het podium en eensklaps staat daar ABBA te zingen. Natuurlijk zijn er verschillen, natuurlijk zingt die éne zangeres niet precies hetzelfde als Agneta of Frida, maar de band staat er als het spreekwoordelijke huis! Super Trooper klinkt als het origineel en dat is wat het publiek verwacht.

Waardering
Roland van der Meulen, toetsenist en leider van de groep legt uit, dat de groep eigenlijk 'Back for more' heet en ook onder die naam optreedt. Dan maken ze muziek van de Eagles en André Hazes. "Maar als we als de ABBA-tributeband optreden, trekken we volle zalen en oogsten we meer succes dan met nummers van diverse andere artiesten". In 2015 traden ze op in het openluchttheater van Mariahout, een ervaring die ze niet hadden willen missen. Roland vertelt: "Het was in het begin van ons optreden als ABBA, maar we kijken er met veel plezier op terug. De sfeer daar was echt geweldig. Als we de kans zouden krijgen nog eens daar op te treden zou het voor ons en voor het publiek een feest van herkenning zijn." Vergeleken met hun vorige optreden in Laarbeek heeft de groep extra aandacht besteed aan perfectie van de nummers, de choreografie en de aankleding. Het geheel mag er zijn en wordt door iedereen gewaardeerd.

Game
In de grote zaal van het Dorpshuis staat middenin een groep van het koor 'De Halmen' uit Lieshout. Zij zingen woordelijk -bijna- elk lied mee en worden door de zangeressen daartoe af en toe uitgedaagd. Omdat er veel plaats is wordt er volop gedanst. Natuurlijk 'los' zoals gebruikelijk, maar ook het oude stijldansen verschijnt ten tonele, met als absoluut hoogtepunt een onbedoeld optreden van kapper Joshy! Nummers als 'Eagle' en 'What's the name of the game' worden meegezongen en voortreffelijk uitgevoerd. De leden van de Halmen hebben een geweldige avond, die wordt besloten door nummers als Thank you for the music en het onvermijdelijke Waterloo, het lied, waarmee 'the game' voor ABBA begon.