Ben Schepers met zijn vrouw Ria
Ben Schepers met zijn vrouw Ria Foto: Martin Prick

Ben Schepers ontvangt de vrijwilligerspenning van Laarbeek

Redacteur: Martin Prick
Fotograaf: Martin Prick

Aarle-Rixtel - Uit handen van wethouder Joan Briels ontving Ben Schepers donderdag 29 juni de vrijwilligerspenning van de gemeente Laarbeek. Na een jarenlange verbintenis met de biljartsport heeft Ben besloten afscheid te nemen als actief bestuurslid van biljartvereniging 'Poedelvrees'.

Regio
Al vanaf het jaar 1972 is Ben verbonden met de biljartsport. Hij richt in dat jaar in Aarle-Rixtel 'De Ketsers' op, waarvan hij behalve wedstrijdleider ook voorzitter is geweest. Diverse bestuursfuncties volgen, zoals 25 jaar bij biljartvereniging 'Het Groene Laken' in Gemert en vanaf 2003, 14 jaar als wedstrijdleider bij 'Havenzicht' in Veghel. In 2003 wordt hij benoemd tot wedstrijdleider bij de Koninklijke Biljartbond Regio Den Bosch.

Druk
In 1996 wordt Ben lid van 'Poedelvrees'. De club is sterk aan het vergrijzen en telt op het moment nog 11 leden. Samen met zijn vrouw Ria houdt Ben het lidmaatschap van de club in ere, want hij wil wel blijven biljarten. 'Poedelvrees' komt op maandag en woensdag bijeen in de Dreef voor de wekelijkse competitiewedstrijden. Daarnaast nemen zij op vrijdag een keer of zes per jaar deel aan uitwedstrijden. En dan zijn zij ook nog van de partij op de zogenaamde nederlaagtoernooien die bijvoorbeeld in Helmond, Deurne Asten en diverse andere dorpen worden gehouden.

Biljart
Donderdag was het jaarvergadering van 'Poedelvrees'. EĆ©n tafel is genoeg om de opkomst van bijna 100% te herbergen. Als wethouder Briels samen met raadslid Wim van Dijk binnenkomt heeft Ben nog niet in de gaten dat het om hem gaat. Snel echter wordt het hem duidelijk dat hij in de spotlights staat die avond. Blij verrast neemt hij de penning en de oorkonde in ontvangst waarna na de plichtplegingen een foto volgt. Die kan natuurlijk alleen zittend op een biljart worden genomen.

Toernooi
De gehuldigde heeft al wat tegenslagen in de gezondheid van zijn vrouw moeten verwerken. "Mijn vrouw verdient het dat ik haar nu wat meer aandacht geef", vertelt een geƫmotioneerde Ben. Hij is zichtbaar onder de indruk en vertelt dat hij in het verleden erg veel tijd van huis was om een goede invulling te geven aan de diverse bestuursfuncties. Wethouder Briels heeft ook aan zijn vrouw Ria gedacht en zij wordt verrast met een mooie bos bloemen. Ben heeft de samenwerking tussen de diverse biljartverenigingen in Laarbeek altijd erg leuk gevonden. Vooral met de mensen van biljartvereniging 'het Centrum' uit Beek en Donk ontstonden regelmatige contacten. De grote wens van de nu 73-jarige voormalig uurwerkreparateur is het opnieuw organiseren van een Laarbeeks biljarttoernooi.

Afbeelding