Vakantieperikelen opzij!

Terwijl sommigen al met de voorbereidingen bezig zijn voor een vakantie waar dan ook, zijn er ook nog enkele sportactiviteiten bezig, om ons te laten ontwennen van al het voetbalgeweld in het afgelopen seizoen. En natuurlijk is daar niet alleen het voetbalseizoen ten einde, en natuurlijk zullen we niet echt ontwennen van sport in zijn algemeenheid.

De Tour de France is immers begonnen, Wimbledon is gestart en we hebben ook nog voetbal kunnen kijken, namelijk de Confederationscup in Rusland, voorwaar wellicht een voorproefje op het grote WK. Hier speelden de kampioenen van de zes overkoepelende voetbalbonden, aangevuld met de wereldkampioen en het organiserende land. Hoe dan ook... met een tweede elftal van Duitsland als winnaar!

Toch valt er nog genoeg te zien en te beleven op sportgebied, terwijl ik het zelf ook een sport vind om vakanties te zoeken, te reserveren en te 'regelen'!

Zo kijken we graag naar Max Verstappen en verbazen we ons over het feit dat Vettel geen diskwalificatie heeft gekregen voor zijn Hamilton-beuk. Ook is het al verbazend dat de Roland Garros finalist Wawrinka, er na één ronde al uit ligt in Wimbledon terwijl the big four nog allemaal in de race zijn. Verder wordt er gewoon doorgedart, met MvG als winnaar uiteraard in ronde twee van de European Darts. Dan zijn daar ook atletiekwedstrijden, waar de Hollanders van zich laten spreken! De Nederlandse meerkampploeg promoveerde naar de super liga en Nadine Broersen won de zevenkamp. De marathonloopster Elizeba Cherono liep erg sterk op haar eerste marathon! Zij is een geboren Keniaanse, die sinds vorig jaar uitkomt onder de Nederlandse nationaliteit. Ook Sifan Hassan, Nederlandse nationaliteit ook, won een 1500 meter wedstrijd in Parijs en 'ben blij' Martina, liep afgelopen week eindelijk zijn WK-limiet.

Redenen genoeg om echt blij te zijn, toch! Blij met die mooie sportmomenten, maar ook vakanties maken ons blij!

Geniet van beiden!

R. van den Enden