Afbeelding
Foto:

Witte Gij Ut 2017 groot succes

Boerdonk - Ondanks dat er minder teams hebben deelgenomen in 2017 dan in 2016 heeft de organisatie een prachtige lustrumeditie van de Witte Gij Ut Kwis achter de rug. Bedankt allemaal!

De avond ging van start om 18.30 uur met de uitgifte van de boekjes. De kantine van RKSV Boerdonk was officieel open vanaf 18.00 uur. Al ruim voor die tijd kwamen de eerste teams binnen om alles minutieus vast te leggen. Toch jammer dat het merendeel van de teams de vlaggen die buiten hingen niet hadden opgemerkt. En laat dat nu net de vraag zijn geweest. Enfin, de buitenploeg kon dit nog mooi meenemen.

Nadat de kantine binnen een mum van tijd weer volledig was verlaten konden de teams aan de slag. Een wereldbol maken met strijkkralen, fileparkeren bij 't Vertrouwen, de Tango dansen, vastleggen en doorsturen, geitjes tellen op een website, bijzondere tegels zoeken in Erp, Keldonk en Boerdonk en natuurlijk nog 95 andere vragen/opdrachten oplossen of uitvoeren. Kortom, de avond was weer veel te kort.

Bijzondere geheime opdracht
'Neem een hondje mee' naar de geheime opdracht en kom met 3 personen. Dat stond er in het kwisboekje. De teamcaptains die vooraf tips hadden ontvangen hadden bovendien nog door gekregen 'een hondje is niet altijd een goed hondje'. Toch bleek de opdracht op allerlei manieren te interpreteren. Daarom sprongen een groot aantal viervoeters uit de auto's op het parkeerterrein van de Appie. Nadat op ludieke wijze de geheime opdracht was vervuld –teams moesten op de buik liggend op een hondje zoveel mogelijk ballen verzamelen in 1.15 minuten- konden deze vaak onverrichterzake mee naar huis. Maar ja, ze waren er dan toch even uit geweest.

En nu?
Op dit moment is de commissie druk bezig met het nakijken van alle boekjes en de voorbereidingen op de prijsuitreiking. Deze vindt traditiegetrouw plaats op het Weike in Boerdonk op de laatste zaterdag van de zomervakantie. Zaterdag 26 augustus 2017 vanaf 20.30 uur om precies te zijn. Tijdens een spannende finale wordt uiteindelijk de winnaar van deze lustrumeditie van de Witte Gij Ut Kwis bekend gemaakt. Natuurlijk hebben ze weer een gave band die avond. De Bandits zorgen voor een super optreden in de openlucht onder de parachute, waarover nog lang zal worden nagepraat.

Noteer daarom 26 augustus vanaf 20.30 uur in de agenda.