Wethouder Greet Buter (l) en Pieter de Baaij (r) ondertekenen het contract
Wethouder Greet Buter (l) en Pieter de Baaij (r) ondertekenen het contract Foto:

Nieuw subsidiecontract Stichting Leergeld

Laarbeek - De gemeente Laarbeek subsidieert Stichting Leergeld jaarlijks met een bedrag van €17.500,00. Op vrijdag 30 juni ondertekenden Pieter de Baaij van de Stichting Leergeld en wethouder Greet Buter daarvoor het nieuwe subsidiecontract. "We vinden het als gemeente erg belangrijk dat iedereen mee kan doen aan maatschappelijke activiteiten zoals sporten, muziekles en excursies", aldus wethouder Buter. "Stichting Leergeld maakt dat mogelijk voor kinderen waarvan de ouders onvoldoende financiële middelen hebben. Niet met het geven van geld, maar door het beschikbaar stellen van goederen of betalen van kosten."

Stichting Leergeld is zeer vereerd met het nieuwe subsidiecontract. Daaruit blijkt dat Stichting Leergeld door het gemeentebestuur van Laarbeek als volwaardige partner wordt gezien in het streven om armoede bij kinderen uit te bannen.

Nog altijd zijn niet alle inwoners met een laag inkomen uit Laarbeek ervan op de hoogte, dat zij voor hun kinderen financiële ondersteuning kunnen krijgen van Leergeld. Of het nu is om schoolkosten te betalen, lid te worden van een sport- of cultuurvereniging, dan wel om deel te nemen aan activiteiten zoals de jeugdvakantieweek, Leergeld is er om deze activiteiten voor iedereen binnen bereik te brengen.

Leergeld blijft aan de weg timmeren om haar naamsbekendheid nog groter te maken en daardoor nog meer kinderen te bereiken. Want niet alleen bij sommige éénouder gezinnen is sprake van armoede, maar zeker ook bij tweeouder gezinnen, waarbij één van de ouders werkt. Ook voor die gezinnen wil Leergeld er zijn.

Voor meer informatie en het aanvraagformulier kunt u terecht op www.leergeld.nl/gemert.

Het contract werd ondertekend bij de Budo-club in Beek en Donk, waar ook kinderen kunnen sporten, dankzij Stichting Leergeld.