Afbeelding
Foto: Joost Duppen

Verwijderen pinautomaat Lieshout mag niet blijvend zijn

Op donderdag 27-6 jl. bereikte ons het bericht dat de enige pinautomaat in Lieshout plotseling was verwijderd. Een brief van de betreffende bank met uitleg bleek niet iedereen te hebben bereikt. Veel inwoners waren dus begrijpelijkerwijs negatief verrast. De eigenaar van de pinautomaat heeft aangegeven dat een potentieel veiligheidsrisico de reden is van de plotselinge verwijdering.

Algemeen Belang Laarbeek (ABL) onderkent het belang van een pinautomaat in een dorp. We beschouwen het als een basisbehoefte en is belangrijk voor het wooncomfort, hij heeft een belangrijk maatschappelijk belang. Ook voor de ondernemers van Lieshout is een pinautomaat belangrijk.

Ondanks dat de Gemeente Laarbeek geen eigenaar is van de pinautomaat, en dus ook geen beslissingsbevoegdheid heeft, hebben wij direct vragen gesteld aan het college van B&W. Deze vragen worden behandeld tijdens de raadsvergadering van 6 juli. We begrijpen dat vanwege veiligheidsrisico's er snel is ingegrepen. Maar dat mag niet leiden tot het blijvend verdwijnen van de laatste pinautomaat in Lieshout. We willen deze onwenselijke situatie daarom zo kort mogelijk laten duren.

We willen onder andere ingaan op hoe we als gemeente onze invloed aan kunnen wenden voor een oplossing. Maar ook de opmerking in de brief waarin aangegeven wordt dat de huidige automaten "vooralsnog" blijven staan, roept vraagtekens op. Gaan er nog meer automaten verdwijnen?

We hopen dat er met de eigenaar van de automaat snel tot een oplossing wordt gekomen: Een pinautomaat op een alternatieve, veilige en goed bereikbare locatie in Lieshout!

Fractie Algemeen Belang Laarbeek
Ron Verschuren, Monika Slaets-Sonneveldt en Jordy Brouwers

Afbeelding