Afbeelding
Foto: Marcel van de Kerkhof (Aarle-Rixtel)

'Schoner, efficiënter en praktischer', details benaderen perfectie

WiSH Outdoor 2017: de puntjes op de 'i'

Redacteur: Mark Barten

Beek en Donk – Het Nederlands elftal dat doordringt tot de finalerondes van het WK-voetbal in 2014, een snikhete zon met een temperatuur van 37 graden Celsius in 2015 en een gigantische stortvloed aan regen in 2016. Omstandigheden waarop de organisatie van WiSH Outdoor geen invloed heeft, maar waar ze wel op moeten inspelen. "We hebben een berg aan ervaring", vertelt mede-organisator Jimmy van der Leemputten.

Perfect festivalweer
De weersverwachting voor het afgelopen festivalweekend leek een paar dagen voor aanvang niet gunstig. Na deze editie kon geconcludeerd worden dat de weergoden de bezoekers en de organisatie wel goed gezind zijn geweest. "Het was perfect festivalweer", beaamt Jimmy.

Verandering in details
De 11e editie telde ruim 58.000 bezoekers. Zij zagen WiSH Outdoor zoals nooit tevoren. "Alles stond goed, we hebben een supergoede en rustige productie gedraaid en met alle partijen goed samengewerkt. Dit jaar waren we goed ingericht qua faciliteiten en hebben we veel verbetering aangebracht in details. In het verleden hebben we pech gehad met omstandigheden, daar hebben we veel van geleerd en dat heeft ons beter gemaakt."

De oplettende bezoeker zal het niet ontgaan zijn: de camping lag tegen het festivalterrein aan, de indeling van het terrein is veranderd, het festivalgebied lag er bij aanvang zeer groen en schoon bij en dat werd tijdens het festival ook zeer goed bijgehouden. "De camping is nu praktischer en efficiënter in de organisatie. De campingbezoekers waren erg tevreden met de goede ligging. Voor de schoonmaak hebben we een nieuwe partij gevonden, dat is heel goed bevallen. Mensen ruimen ook sneller op als ze zien dat het schoon is. De verandering van indeling van het terrein heeft te maken met de wateroverlast van vorig jaar. We wilden goed voorbereid zijn op alle omstandigheden en daarom hebben we de beste stukken grond gebruikt. Bijna 60.000 paar voeten passeren bijvoorbeeld tweemaal de in-/uitgang, dan moet het op een goed stuk liggen en niet op een nat gedeelte. We waren voorzien van 3000 extra rijplaten en zijn met de opbouw niet over het gras gereden met de grote machines. Het terrein zag er picobello uit", vertelt een zeer tevreden Jimmy.

Mexicaans gevoel
Headliners tijdens WiSH Outdoor 2017 waren onder anderen Steve Angello, Brennan Heart, Broederliefde, De Jeugd Van Tegenwoordig, Showtek, Ummet Ozcan, Miss Montreal en Di-rect. Het hoogtepunt voor Van der Leemputten zat hem toch in de eindshow van zondagavond. "Het ging helemaal los met de WiSH Allstars. Het voelde Mexicaans!" Zo refereert Jimmy aan de grote hoeveelheid passie en energie die de Mexicanen aan de dag leggen op de Noord-Amerikaanse versie van WiSH Outdoor.

WiSH Outdoor 2017 liet niets aan het toeval over. "Het was een zeer relaxte productie. Dat was te merken van parkeerbegeleider tot artiest. Dit jaar zag iedereen dat de puntjes op de 'i' stonden", besluit Jimmy trots.

Afbeelding
Afbeelding