Dit stel dacht een rustige avond te gaan beleven in het Openluchttheater ...
Dit stel dacht een rustige avond te gaan beleven in het Openluchttheater ... Foto: Marcel van de Kerkhof (Beek en Donk)

Zomerton Openluchttheater Mariahout: van droge humor tot slappe lach

Redacteur: Marie-Christine van Lieshout
Fotograaf: Marcel van de Kerkhof (Beek en Donk)

Mariahout – Het begint een traditie te worden: 'Lachend de zomer in', de laatste vrijdag van het schooljaar in Openluchttheater Mariahout. Net als andere jaren vertolken bekende tonpraters hun kunsten in de open lucht. Berry Knapen, De Penthouse Boys, Dirk Kouwenberg en Andy Marcelissen waren van de partij en zorgden voor een gevarieerd programma.

Als de schemer valt
Bij het theaterpaviljoen wordt gezellig gekeuveld. Het publiek heeft er zin in. Nadat ze twee brigadiers bij de ingang getrotseerd hebben, is het publiek helemaal in de stemming voor een gezellig avondje lachen. Berry Knapen heeft er zin in. Hij praat al jaren de avond op kolderieke wijze aan elkaar en zal na de pauze zelf ook een buut geven. "Het is zo prachtig als de avond valt over het theater", vertelt Berry. "Alles wordt dan zo mooi uitgelicht."

Berry's collega's De Penthouse Boys beginnen nog voor zonsondergang. Ooit stonden ze in de stromende regen onder een partytent het theaterpubliek te vermaken. Nu, in een droog theater, nemen ze de hele tribune voor hun rekening. Geen mens is veilig voor de grappen en grollen. Hannie en Ton Jacobs uit Lieshout zijn een ideaal koppel om te plagen. Hij timmerman, zij uitvaartverzorgster, een grap over zes plankjes timmeren is gauw gemaakt. Het echtpaar wordt meteen in een lied toegezongen. Toegezongen worden ook dames uit het publiek en uiteindelijk wordt bij Leonie Brouwers uit Beek en Donk nog snel een kus gescoord. Erik en Anouk dachten een rustige avond te hebben. Samen met het publiek worden scenes van de Titanic nagespeeld wat uiteindelijk net niet uitmondt in een huwelijksaanzoek.

Tonpraten op de keien
Al strompelend komt Dirk Kouwenberg als astronaut over de trappen gevallen. "Ik heet Nout zonder L", zegt de astronaut. " Nout heeft toch geen L? Ja, dat zeg ik toch!" Een buut doorregen van woordspelingen en slappe humor. "Ik lul in de ruime", zegt Dirk en maakt zijn verwachtingen meer dan waar. Als wasmachinemonteur laat Berry Knapen het publiek onbedaarlijk lachen. Zijn perikelen bij dames die 'hun wasmachine niet kunnen missen' vallen bij het publiek in de smaak. Zijn lotgevallen met te sterke koffie en wat daar mee te doen en het sjouwen van een wasmachine leiden tot lachsalvo's uit het publiek. Pas laat in de avond is Andy Marcelissen aan de buurt. Als blinde Nico Vink ziet hij het publiek letterlijk niet zitten. De droge humor van Andy laat het publiek op het puntje van hun stoel zitten. De spitsvondige woordgrappen vallen in Mariahout in goede aarde. Na een lange avond maakt Alive@nine met prachtige covermuziek de avond compleet. Het was een geslaagde avond.

Nieuwsgierig naar welke voorstellingen er nog gepland staan in het Openluchttheater? Bekijk het op www.oltm.nl!

Afbeelding