Afbeelding
Foto: Maaike Daniëls

Op de selfie met Jens van der Aa

Redacteur: Meike Daniëls

Mariahout - Misschien zie je hem wel eens wandelen met zijn hond Bobby, of anders herken je hem wel aan zijn sproeten. Heb je het al geraden? We hebben het hier over Jens van der Aa. Jens is een behulpzame en niet al te drukke jongen van 12 uit Mariahout. Jens gaat aankomend schooljaar naar het Commanderij College Sleutelbosch in Gemert. Daar heeft hij veel zin in.

Mariahout is het mooiste dorp, omdat ...
'In Mariahout heb je veel natuur, dat is heel mooi. Er zijn ook allerlei wandelroutes door Mariahout en de natuur van Mariahout. Ik wandel die routes graag met mijn zusje Floor, mijn ouders en onze hond Bobby.' De lievelingsroute van Jens is de Pioniersroute. Deze loopt over de oude vuilnisbelt en daar heb je een hele hoge uitkijktoren staan. 'Vanaf die uitkijktoren kan je over heel Lieshout en Mariahout uitkijken. Dat ziet er echt heel erg mooi uit. En je hebt hier ook een Geocash punt.' Naast dat Mariahout zo een mooie natuur heeft, zijn er volgens Jens ook allerlei andere leuke dingen te doen in Mariahout. 'Ik ga vaak met vrienden naar het Oranjeplein. Daar voetballen we dan of doen we gewoon gezellige dingen. Ik vind de activiteiten die op Koningsdag worden georganiseerd ook altijd heel erg leuk. Of bij het Buurthuis als er iets te doen is met de Yammas.'

Tips van Jens over Mariahout
'Het is echt heel erg leuk om de Pioniersroute te wandelen. Als je die dan wandelt en je staat op de uitkijktoren bij de oude vuilnisbelt heb je zo'n mooi uitzicht. Dat zou iedereen eigenlijk een keer gezien moeten hebben. Het is echt de moeite waard en je kan er ook Geocashen. Ook vind ik dat iedereen respect voor elkaar moet hebben en dat niemand gediscrimineerd mag worden. Dat is niet fijn voor degene die gediscrimineerd wordt.

De volgende op de selfie met…
De volgende keer gaat Nina op de selfie met Maartje Hageman uit Beek en Donk. Jens kent Maartje omdat ze altijd samen met zijn zusje naar het turnen rijdt. Jens kiest Maartje omdat hij denkt dat Maartje het heel erg leuk vind om in de krant te komen en ook omdat hij het haar gewoon heel erg gunt om in DeMooiLaarbeekkrant te komen.