Het zicht van een afdraaiende auto vanuit de Wellestraat richting de Bosscheweg. Voordat de auto de weg op kan, moet het eerst nog voorbij een fietspad, dat beperkt zichtbaar is door de hekwerken aan beide zijden
Het zicht van een afdraaiende auto vanuit de Wellestraat richting de Bosscheweg. Voordat de auto de weg op kan, moet het eerst nog voorbij een fietspad, dat beperkt zichtbaar is door de hekwerken aan beide zijden Foto: Joost Duppen

Veel ongelukken op gevaarlijke verkeerspunten

"Een vervelende hotspot als het om ongelukken gaat"

Redacteur: Daan Daniëls
Fotograaf: Joost Duppen

Beek en Donk – Niet voor de eerste keer dit jaar gebeurde er vorige week dinsdag een ongeluk op de Bosscheweg in Beek en Donk. Ditmaal kwamen een scooterrijder (komend uit de Mgr. Verhagenstraat en een auto met elkaar in botsing. De scooterrijder werd over het hoofd gezien door de automobilist en raakte gewond.

Het stuk weg van slechts enkele honderden meters op de Bosscheweg, van de kruising met de Mgr. Verhagenstraat tot de Wellestraat is waarschijnlijk het gevaarlijkste stuk van heel Laarbeek. Vanaf januari gemeten tot 13 juli vonden er zo'n 37 ongevallen met voertuigen plaats. De meeste daarvan op dat kleine stukje weg op de drukke Bosscheweg. Omdat daar meer verkeer is, kunnen er ook meer ongelukken gebeuren. "Het is een hele vervelende samenloop van omstandigheden", legt wijkagent René Jansen uit. "Zeker dit jaar zie je dat het daar een vervelende hotspot is als het om ongelukken gaat. Het heeft allemaal te maken met voorrang verlenen en gewoon goed opletten. Als je kijkt naar de kruising bij de brug, dan wil je niet weten hoeveel mensen op de Bosscheweg daar gewoon doorrijden. Mensen kijken niet naar hoe de situatie daar is. Als je in het verkeer deelneemt, moet je gewoon opletten."

Op de kruising van het fietspad met de Thibostraat en de Wellestraat is het ook vaak raak. Niet alleen omdat automobilisten (vaak komend vanuit de zijstraten) niet goed genoeg kijken, ook gebruikers van het fietspad letten niet altijd op, vindt Jansen. "Fietsers rijden ook gewoon direct het fietspad op en het heeft er ook mee te maken dat er steeds meer fietsen zijn met trapondersteuning." Jansen geeft ook aan dat voor automobilisten die vanuit de Thibostraat of de Wellestraat de Bosscheweg op willen rijden, het zicht erg ontnomen wordt door de hekken die er staan. "Als je als automobilist het zicht ontnomen wordt, moet je je snelheid aanpassen. De hekwerken van de bedrijven lopen daar tot aan het fietspad toe. Als je met de auto daar komt, sta je bijna met je neus op het fietspad om om de hekken heen te kunnen kijken of het veilig is om door te rijden. Gelukkig gaat het vaak wél goed, omdat een van de partijen wel oplet."

De gemeente erkent dat de situatie bij de Wellestraat en de Thibostraat niet goed is. "Als je vanaf de zijwegen de Bosscheweg op rijdt, word het zicht bemoeilijkt door de hekken. Op deze locaties is geen rekening gehouden met zogenaamde 'uitzichtdriehoeken'. In nieuwe plannen, zoals op Bemmer IV, wordt daar wel rekening mee gehouden", legt een woordvoerder uit. Bij de twee genoemde kruisingen is echter sprake van bestaande situaties, waarop de gemeente maar beperkt invloed heeft. De grond en de hekken zijn namelijk eigendom van bedrijven. Indertijd was het bij de vergunningverlening niet mogelijk om het plaatsen van de hekken te weigeren. In overleg met de politie is toen besloten om verkeersspiegels te plaatsen. Deze spiegels hebben een positief effect. Je kunt dan in ieder geval het verkeer zien aankomen op de Bosscheweg."

Elk ongeluk is er natuurlijk een teveel, maar wijkagent René Jansen geeft nog wel aan dat het in Laarbeek gelukkig ook vaak heel goed gaat. "We zitten qua ongelukken ver onder het landelijk gemiddelde. Het is ook het gevoel."

Ook op de splitsing Peeleindseweg/Broekweg gebeuren regelmatig ongelukken