Slachtofferhulp zoekt vrijwilligers

Laarbeek - Als vrijwilliger bij Slachtofferhulp Nederland kun je echt het verschil maken. Je bent er voor mensen die dat nodig hebben. Of ze nou een familielid verloren zijn bij een vliegramp of het slachtoffer zijn geworden van zinloos geweld, ze hebben even een zetje nodig. Jij kunt het verschil voor ze maken, zodat ze na een poosje weer verder kunnen met hun leven En jij kunt ze dat geven. Ontzettend waardevol werk, dat veel van je vraagt maar waar je ook veel voor terugkrijgt.

Als vrijwilliger bij Algemene Dienstverlening ga je op bezoek bij mensen die iets ingrijpends hebben meegemaakt. Je praat met ze over hun angsten en emoties, maar je helpt ze ook bij het invullen van formulieren en (eenvoudige) juridische vragen.

Om vrijwilliger te kunnen worden bij Slachtofferhulp Nederland moet je minimaal 18 jaar zijn en minimaal functioneren op mbo+niveau. Het is belangrijk dat je de Nederlandse taal goed machtig bent en administratieve taken uit kunt voeren op de computer. Alle vrijwilligers hebben een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) nodig. Je hoeft geen uitgebreide kennis te hebben van de zorg aan slachtoffers. Je krijgt een training waarin je leert dit werk te kunnen doen.

Eigenschappen
Oprechte belangstelling in de ander hebben, goed kunnen luisteren, je inleven in de ander, ook met andere normen en waarden, stressbestendig en flexibel zijn. Inzetbaar zijn in crisissituaties, ook buiten kantooruren.

Vanuit het bureau in Helmond werken zij ook voor de Gemeenten Laarbeek, Gemert / Bakel, Asten, Someren, Deurne Mierlo, Nuenen en Helmond. Kijk voor meer informatie op www.slachtofferhulp.nl of neem contact op met Hélène Slegers, tel. 0900-0101.