Afbeelding
Foto: Marcel van de Kerkhof (Beek en Donk)

Sterke vrouwen en vrolijke muziek tijdens 'Ten Blakke'

Redacteur: Marie-Christine van Lieshout
Fotograaf: Marcel van de Kerkhof (Beek en Donk)

Mariahout – Samenwerkende KBO's van Laarbeek organiseerden vorige week woensdag een speciale middag voor ouderen in het Openluchttheater in Mariahout. In het zonnetje genoten senioren van goede gesprekken, gezellige muziek en er kon naar hartenlust meegezongen worden.

Aan tafel
Vrolijk klinken de klanken van de seniorenkapel van harmonie Sint Caecilia. De tribune is goed gevuld met een enthousiast publiek. Henrie Bouwmans praat, samen met zijn Deurnese sidekick troubadour Tonny Wijnands, de middag aan elkaar. "Kom maar aan tafel bij de Laarbeekse Eva Jinek", grapt Tonny, als Winny Hoffmann en Nikki Barten bij Henrie aan tafel schuiven. De middag staat in het teken van sterke vrouwen en beide dames hebben genoeg te vertellen, al moeten ze beiden lachen om de titel 'sterke vrouw'. Winny Hoffmann van de Hoffmanngroep werd in 2015 zakenvrouw van het jaar. Met haar bedrijf, dat damwanden produceert, houdt ze zich staande in een mannenwereld. Nikki richtte bijna vijf jaar geleden samen met haar broer Mark DeMooiLaarbeekKrant op.

Bijzondere gesprekken
Winny en Nikki vertellen beiden vol overgave over hun werkzaamheden. Familie is voor beiden belangrijk, in raad en daad. Winny's familie kwam in 1953 vanuit Indonesië naar Beek en Donk. Na het Dr. Knippenbergcollege wilde ze in Eindoven naar de TH (nu technische universiteit). Haar moeder raadde haar aan om een secretaresseopleiding te volgen. "Dan leer je de talen ook goed." Deze raad legde Winny geen windeieren. "Door deze opleiding ben ik veelzijdig", vertelt Winny, die als secretaresse de taken van haar zieke baas over kon nemen. "Ik was inmiddels wel met technische opleidingen bezig." lacht ze. Bij terugkomst van de baas daagde haar baan als secretaresse niet meer uit. Ze kreeg de mogelijkheid om een dependance van het bedrijf in Beek en Donk op te zetten en dat is in de loop der jaren steeds verder uitgebouwd. Net als Winny toonde Nikki ook initiatief. Het ontbreken van een goed huis-aan-huisblad in Laarbeek bracht haar op het idee DeMooiLaarbeekKrant op te zetten. "Ik studeerde journalistiek. Tijdens de opleiding werd al gewaarschuwd dat er geen werk was", vertelt Nikki. "Naar voorbeeld van DeMooiRooiKrant werd DeMooiLaarbeekKrant opgericht."

Actief publiek
De gesprekken met Winny en Nikki worden afgewisseld met grappen en muziek van Tonny Wijnands. Het hele theater zingt en beweegt mee als hij met zijn diepe stemgeluid bekende liederen ten gehore brengt. Zakdoeken en sjaaltjes gaan regelmatig de lucht in en mensen doen enthousiast mee. Hetzelfde publiek wordt ook actief betrokken bij vragen en opmerkingen voor Winny en Nikki. Als de middag om half vijf afgesloten wordt, hebben heel veel mensen een gezellige en interessante middag gehad.

Afbeelding
Afbeelding