De trouwfoto van Cor en Annie
De trouwfoto van Cor en Annie Foto:

Cor en Annie van Veggel-de Vocht 50 jaar getrouwd

"Met jou ga ik trouwen!"

Redacteur: Martin Prick

Lieshout – Het is donderdag 24 augustus precies 50 jaar geleden, dat Annie en Cor van Veggel in het huwelijksbootje stapten. 24 augustus 1967 gaven de twee Philipswerknemers elkaar het jawoord.

Omwenteling
Annie is een echte Lieshoutse want ze is geboren 'in café Slegers'. Als vierjarig meisje verhuist ze met het gezin mee naar Handel, waar vader een kleine boerderij heeft gekocht. Als ze 10 jaar is, emigreert het gezin naar Australië, waar Brisbane in Queensland de thuishaven wordt van de jonge Annie. Als ze met vader en moeder mee terug moet naar Holland, omdat ze dat vanwege haar leeftijd niet zelf kan beslissen, valt alles hier tegen. De smalle weggetjes, een politieagent op de fiets en alle deuren die steeds weer achter je sloten, is niets voor de dan 20-jarige Annie, die het buitenleven in Australië gewend is. Als je haar op dat moment gevraagd had wat haar grote wens was, zou terugkeren naar Australië bovenaan het lijstje staan. Een grote omwenteling wacht haar echter op de kermis in Mariahout.

Lotsbestemming
Annie en Cor zijn allebei werknemers van Philips in Eindhoven. Ze ontmoeten elkaar bijna elke morgen in de Philipsbus, die vanuit alle dorpen vroeger de werknemers ophaalde om de dagelijkse werkzaamheden in de fabriek te verrichten. "Ik was niet verliefd op Cor, maar hij was gewoon onderdeel van de dag. Elke dag stapte hij uit de bus, als ik erin stapte om naar mijn afdeling te gaan". Annie zet in die tijd het elektronenkanon in elkaar, een onderdeel van de vroegere beeldbuistelevisies. Cor werkt in de garage bij Philips. "Je moet je voorstellen, dat er bij het hele bedrijf nogal wat voertuigen rondreden. Van vrachtauto's en bussen, tot heftrucks en locomotieven, alles had het bedrijf zelf in beheer". Eén van de taken van Cor is het onderhouden van de Bentley van meneer Frits. Over de man zelf zijn Cor en Annie vol lof. "Het was een hele gewone, altijd vriendelijke man". Die auto van meneer Frits moest af en toe gerepareerd worden en dan moest er een uitgebreide proefrit mee gemaakt worden. "Dat deed ik altijd in het weekend, en dan zat ons vader achterin die prachtige auto", vertelt Cor lachend. Annie vertelt: "Ik was 23 en zat vol heimwee naar Australië, waar ik tot voor drie jaar woonde. Mijn broer stond erop, dat ik meeging naar de kermis in Mariahout en daar zie ik Cor. Op dat moment heb ik het gevoel dat ik stroom krijg en ik weet dat Cor voor mij is bestemd." Het gevoel blijkt wederzijds, want al na de eerste dans deelt Cor mee aan Annie: "Met jou ga ik trouwen". "Hallo dacht ik", vertelt Annie, "zo snel gaat dat niet". Maar… ze zijn voor elkaar bestemd en zo 'is het gekomen'.

'Goewd soame hinnen doen'
Annie en Cor krijgen twee zonen, André en Peter en inmiddels drie kleindochters. "Ze zijn 15,16 en 17 en heten Sam, Kim en Anna", vertelt Cor trots. Een erge leuke tijd beleeft hij als Prins Carnaval, waar hij als motto heeft: 'goewd soame hinnen doen'. Die manier van leven staat bij Cor en Annie voorop. Dan is er natuurlijk de brandweer geweest, waar Cor 25 jaar lid van was onder het commando van Martien Klomp. In de 'muziekkamer' van hun huis repeteert regelmatig de groep 'de Bruurs', die hedendaagse liedjes zingt en waarvan Cor deel uitmaakt. De hobby van Annie, het maken van kleding valt op, want in de kamer staan naast elkaar twee naaimachines, een hedendaagse, maar ook nog een oude Pfaff trapnaaimachine, die veel degelijker is. "Daar kunnen dikkere naalden in", legt Annie uit.

Linedance
De laatste tijd wordt de hele week beheerst door het line-dansen bij 'The Black Longhorn' in Lieshout en Silver Valley dansers in Beek en Donk. Het is een geweldig leuke hobby, waar het paar bijna de hele week mee bezig is. De countrymuziek sprak Annie direct erg aan, want het brengt haar terug naar haar jeugdjaren. "Wij zijn er allebei gek op", vult Cor aan. Zo laten Cor en Annie zien, dat ze nog lang niet van plan zijn om achter de geraniums te gaan zitten, want daarvoor zijn ze nog veel te actief.

DeMooiLaarbeekKrant wenst het echtpaar een mooie dag toe en een geweldige toekomst.

Annie en Cor van Veggel