Jos Louwers
Jos Louwers Foto:

Bedrijfsleider Jos Louwers neemt na 10 jaar afscheid van MCD Aarle-Rixtel

"Het is hier heel relaxt werken"

Redacteur: Suzan Mulder

Aarle-Rixtel - Sinds hij het bord met de aankondiging bij de ingang van de Aarlese supermarkt zette, gaat het nieuws van zijn vertrek als een lopend vuurtje door het dorp. Na 10 jaar is het voor Jos Louwers tijd voor een nieuwe uitdaging. Hij neemt afscheid van de supermarkt in Aarle-Rixtel en ruilt van locatie met Rien Hofmans die Ammerzoden verlaat en in Aarle-Rixtel aan het roer komt te staan.

"Het is altijd uitdagend geweest om hier te werken'
Jos maakte in zijn tijd in Aarle-Rixtel zowel de verhuizing van de MCD van de Dorpsstraat naar de Kerkstraat als de verbouwing naar de winkel met de huidige oppervlakte mee. In 2003 was hij hier ongeveer een jaar. Daarna viel hij een paar jaar in voor een collega bedrijfsleider in Woudrichem om in 2007 in Aarle-Rixtel terug te keren. "De hele verbouwing naar een splinternieuwe winkel met een mooiere presentatie en een slijterij erbij was leuk om te doen. Het is altijd uitdagend geweest om hier te werken door alle concurrentie die er is. Albert Heijn ging op zondag open en de Aldi kwam er bij. Ik heb er altijd bovenop gezeten om het hier goed te laten lopen."

"Je bouwt iets op met de klanten. Sommigen komen hier vijf tot zes keer per week"
De bedrijfsleider heeft dubbele gevoelens bij het verlaten van Aarle-Rixtel. "Het is jammer om weg te gaan, maar ook weer leuk om een nieuwe uitdaging aan te gaan. Met medewerkers en klanten bouw je iets op. Er zijn bijvoorbeeld klanten die hier vijf tot zes keer per week binnenkomen. Ik merk aan de reacties dat ze het jammer vinden dat ik weg ga," vertelt Jos. Plezier in het werk, de samenwerking met de collega's en het gemoedelijke met de klanten gaat hij het meeste missen van Aarle-Rixtel. "Het is hier heel relaxt werken, anders dan in grote steden. Ik heb het altijd kei leuk gevonden en de omgang met de klanten als heel prettig ervaren."

Het afscheid van Jos Louwers vindt plaats op zaterdag 26 augustus. Op deze dag zal hij voor het laatst in de winkel in Aarle-Rixtel te vinden zijn. Vanaf 28 augustus werkt hij in Ammerzoden en neemt Rien Hofmans het stokje van hem over in de MCD in Aarle-Rixtel.