Afbeelding
Foto: Joost Duppen

Op de selfie met Suze Verbakel

Redacteur: Nina Sneijers

Beek en Donk – Vrolijk begroet Suze Verbakel de Teenz. Haar hond, Kwibus, loopt kwispelend achter haar aan. Suze speelt graag met de hond. Ze heeft een heleboel hobby's. Zo schrijft en tekent ze graag en doet ze aan taekwondo en volleybal. Volgend jaar gaat ze naar het Commanderij College in Gemert, ook wel 'de Koeienschool' genoemd.

Hobby's en sporten
Suze vindt tekenen en schrijven leuk omdat ze dan alles zelf mag bepalen. Niemand vertelt haar wat ze wel en niet moet doen. Het lijkt haar leuk om een eigen boek te schrijven. Dat wil ze dan graag illustreren. Suze maakt ook filmpjes, die ze dan op YouTube plaatst. Ze doet dit om meer zelfvertrouwen te krijgen. Daarnaast vindt ze het leuk om anderen inspiratie te geven. Ook vindt zij het leuk om haar leven te laten zien. Naast deze bezigheden, doet Suze aan taekwondo. Dat is een verdedigingssport, waarbij gevochten wordt. Ze hebben verschillende techniek. "Soms sparren we. Dan vechten we met hoofd-, hand- en voetbeschermers. Ook doen we weleens tols. Dat zijn vechtbewegingen in een bepaalde ronde. Je hoeft dan geen beschermers te dragen, want je raakt elkaar niet aan", vertelt Suze. Suze speelt ook volleybal. Ze vindt volleybal een uitdagende sport omdat ze steeds haar grenzen verlegd. "Ik wil steeds hoger springen en harder tegen de bal slaan. De sport is ook leuk omdat je het met een team doet."

Beek en Donk is het mooiste dorp omdat…
"Hier mijn vrienden wonen. Er zijn veel leuke uitlaatplekken voor de hond. Eykenlust vindt ik een mooie plaats. Ik wandel er graag met Kwibus of met papa. Het industrieterrein heeft veel ruimte. Daar kom ik vaak om te skeeleren of om te crossen met de fiets."

Tips
Als je een keer in Beek en Donk bent, moet je naar 'De Verrassing'. Volgens Suze is het een heel goede ijssalon. Het Piet van Thielplein is ook een leuke plaats. Daar zijn bovendien veel winkels. Eens per jaar is er WiSH in Beek en Donk. Suze vindt het festival een aanrader. Net als de Beek en Donkse kermis. Die vindt ze erg gezellig en leuk.

Op de selfie met…
De volgende keer mag Vera Wijdeven op de selfie met Stijn. Vera is een meisje uit Suze's volleybalteam. Suze vindt haar aardig. Ze hoopt dat Vera het leuk vindt om geïnterviewd te worden.

Nina Sneijers (l) en Suze Verbakel (r)