Hans Vereijken
Hans Vereijken Foto:

PNL wil Hans Vereijken als lijsttrekker

Volgend jaar in maart zijn er weer gemeenteraadsverkiezingen en het bestuur van PNL heeft Hans Vereijken gevraagd om voor de 5e keer op rij lijsttrekker te worden. Ook de fractieleden staan unaniem achter het besluit om Hans te vragen als lijsttrekker. "Daarbij hebben veel leden deze wens naar het bestuur uitgesproken", aldus Wout Vermeulen voorzitter van PNL. "De keuze is echter aan Hans zelf".

Vier jaar geleden behaalde PNL met Hans aan het roer 46% van de stemmen die goed waren voor 9 van de 19 zetels. Het zou Hans zijn vijfde periode als wethouder kunnen zijn geworden. Helaas is PNL toen buitenspel gezet door de andere partijen, en is Hans Vereijken ondanks de enorme overwinning niet in het college terecht gekomen. Zijn jarenlange ervaring was echter ook in andere gemeenten niet onopgemerkt gebleven. Het was daarom niet verrassend toen Hans werd gevraagd door gemeente Landerd om als 'wethouder van buiten' in het college aldaar plaats te nemen.

Met Hans Vereijken opnieuw als lijsttrekker hoopt het bestuur op eenzelfde overwinning als vier jaar geleden. Hans heeft aangegeven tijd nodig te hebben om onder andere met zijn gezin te overleggen alvorens zijn besluit kenbaar te maken.

Namens Fractie PNL