Afbeelding
Foto: Daphne van Leuken

Flamingo's en vv Mariahout openen het seizoen

Redacteur: Marie-Christine van Lieshout
Fotograaf: Daphne van Leuken

Mariahout – Sportpark 'De Heibunders' was afgelopen zondag het decor voor een geslaagde samenwerking tussen korfbalclub Flamingo's en Voetbalvereniging Mariahout. De teams, leiders en sponsoren van het nieuwe seizoen werden aan een belangstellend publiek gepresenteerd.

Feestelijk begin nieuw seizoen
Het zonovergoten sportpark is het decor van een vrolijke bijeenkomst van allemaal sportieve mensen en hun aanhang. Het is een drukte van belang. Het blauw/geel van VVM en het wit/rood van Flamingo's steekt mooi af tegen de blauwe hemel en het groene gras. Enthousiast worden op de hoofdtribune de teams, leiders en sponsoren aan de vele belangstellenden voorgesteld. Voorzitter Jack van Rossum (VV Mariahout) en bestuurslid Marleen de Groot (Flamingo's) zijn maar wat trots op hun verenigingen. "Flamingo's hielden al langer een seizoensopening", vertelt Jack. "We doen het nu een jaar of vijf samen. Het eerste jaar was nog los van Flamingo's, maar dat was voor heel veel gezinnen lastig omdat ze dan op twee plekken tegelijk moesten zijn. We doen het nu samen en dat bevalt prima." Beide clubs praten met veel respect over elkaar. Ze delen hetzelfde sportpark, al hebben ze beide hun eigen velden.

Nieuwe doelen voor een nieuw jaar
Naast het voorstellen van teams, leiders en sponsoren is er tot twee uur een programma opgesteld met diverse activiteiten, voornamelijk voor kinderen. Naast een loterij en een spelletjescircuit wordt er ook gekorfbald. Bestuurslid Marleen hoopt komend jaar met het bestuur en de verschillende commissies binnen de vereniging nieuwe doelstellingen te behalen. "Ons belangrijkste doel is dat onze leden lekker kunnen korfballen en misschien wel kampioen worden", lacht Marleen. "Maar binnen de vele commissies die onze club rijk is kunnen nog heel wat stappen gezet worden. Het zou bijvoorbeeld fijn zijn als de jeugd beter doorstroomt naar de volwassen teams." Flamingo's is sinds een paar jaar de enige korfbalclub in Laarbeek en presteert met leden uit alle Laarbeekse kernen op hoog niveau.

Gezellig met elkaar
Intussen zijn alle teams op de foto geweest. Jack van Rossum zoekt nog naar Bertha van den Heuvel. Haar overleden man Mies was het boegbeeld van de jeugdopleiding en de seizoensopening van VV Mariahout is als eerbetoon aan hem 'Mieskes Seizoensaftrap' genoemd. Jack en Marleen verdwijnen weer in de massa om van alles te regelen. Bij de kantine pikken mensen gezellig een terrasje en buurten wat na over de vakantie. Buiten wordt gejuicht bij het maken van een doelpunt. De clubs en hun leden hebben weer zin in het nieuwe seizoen. Een jaar vol nieuwe uitdagingen en kansen. Zowel sportief als op bestuurlijk niveau.

Afbeelding