Afbeelding
Foto: Marcel van de Kerkhof (Aarle-Rixtel)

Lichtval

Fotograferen betekent schrijven met licht, en het is ook vaak het licht dat de foto maakt. Ik had vorige week al geschreven over de mooie ochtenden die we komende tijd kunnen verwachten, en we zijn er afgelopen week al diverse malen mee verwend. Toen ik een jaartje of twaalf geleden zo'n beetje begon met serieus de natuur te fotograferen was ik vaak al blij als ik een bepaalde vogel of dier op de foto kreeg. Dan ga je de lat steeds hoger leggen om alles van dichterbij te fotograferen. Wat was ik blij met m'n ijsvogel. Eindelijk wat groter als een stipje op de foto.

Nu, na al die jaren, heb ik al heel wat op de foto gezet dus die uitdaging wordt dan langzaamaan minder. Ik geniet nu al meer van het lekker vroeg in de natuur rondstruinen en hoop dan op mooie omstandigheden waarbij het licht mooi op je onderwerp valt zoals hier op de foto met dat schattige jonge staartmeesje.

Zo zie je maar, je blijft altijd uitdagingen houden met fotograferen en de natuur daagt je altijd uit, ook onze Mooie Laarbeekse natuur!