Afbeelding
Foto:

"De Dijk brengt rock and roll naar Mariahout''

Redacteur: Louke Kreemers

Mariahout - Met hun nieuwe cd 'Groef' trok De Dijk afgelopen jaar door de Nederlandse theaters. Dit najaar brengen ze hun bekende repertoire terug naar de popzalen en op 9 september spelen ze hun dampende rockshow in het Openluchttheater in Mariahout.

Uitverkocht Carré
Hun succesvolle theatertour sloot De Dijk voor de zomervakantie af met twee uitverkochte concerten in Carré. "Dat was een ongekend succes'', vertelt Hans van der Lubbe, bassist van de bekende Nederlandse band. "We hadden niet eerder een theatertour gedaan, dus dat het dan zo goed ontvangen wordt, is een mooi compliment aan ons als band.'' De cd 'Groef' is gemaakt om de theatertour te ondersteunen. Oude nummers werden hiervoor in een nieuw jasje gestoken. "We hebben een aantal nummers uitgekozen die we de moeite waard vonden om in het theater te brengen'', legt van der Lubbe uit. "En door het publiek werden die opnieuw gearrangeerde versies goed ontvangen. Dus ik denk dat wij goed zijn geslaagd in onze opzet. Op de cd staan onder andere nieuwe versies van de nummers als 'Liefje Liefje' en 'De zon gaat op voor niets'.

Van theater terug naar popzaal
Voor het najaar haalt De Dijk hun oude vertrouwde repertoire uit de kast. Van der Lubbe: ''Het is niet zo dat we niks meer van Groef gaan spelen, maar die nummers waren vooral bedoeld voor in het theater. In de popzalen gaan we een mix spelen van tophits en interessante nummers, ook van Groef.'' Het is een omslag om van het theater weer naar een zaal te gaan. "Het theater vergt meer van je als muzikant'', vertelt van der Lubbe. "Het geluid staat minder hard, dus de mensen kunnen alle details in de muziek horen.''Ook het decor en de speciale setting van het geluid, maakte de theatershows anders dan wat De Dijk en haar fans gewend waren. Toch waren het juist de fans die steeds vaker verzoeken naar de band stuurde om ook eens naar het theater te komen. "Er zijn mensen die niet meer in een feesttent of popzaal willen staan'', vertelt van der Lubbe. "Ze willen gewoon lekker op een stoel zitten en luisteren.''

Bekend terrein
In de najaarstour is het weer tijd voor rock and roll en kunnen de fans flink meedansen. Dat is dan ook de insteek van de show die De Dijk op 9 september naar het Openlucht Theater zal brengen. Dat de band nog altijd populair is blijkt wel uit het feit dat alle kaarten voor die show al zijn verkocht.

Een openlucht theater is geen onbekend terrein voor de mannen van De Dijk, ze stonden al vaker in hun carrière in theaters als die in Mariahout. Dit seizoen doen ze naast Mariahout ook het openlucht theater in Eibergen aan. "We pakken een show in een openluchttheater niet anders aan dan een show in een popzaal'', legt van der Lubbe uit. "Qua techniek is het allemaal hetzelfde. De mensen kunnen een doortimmerende en dampende show van ons verwachten."