Op bezoek bij BOSS
Op bezoek bij BOSS Foto:

Laarbeekse Roefelcomités roefelen zelf

Lieshout – Ter afsluiting van het roefeljaar 2017 hebben organisatoren uit alle kernen van Laarbeek in Lieshout geroefeld. Elk jaar organiseren enthousiaste vrijwilligers op de tweede zaterdag van juni een Roefeldag voor kinderen. Als dank wordt elk jaar in een van de kernen een Roefeldag voor de organisatie georganiseerd.

Brandweer Brabant Zuid-Oost
Bij de vrijwillige brandweer aan de Papenhoef in Lieshout werden de Laarbeekse Roefelcomités warm ontvangen. Na een heldere uitleg over het wel en wee van de vrijwillige brandweer in Lieshout, Laarbeek en omstreken, kregen de comités een rondleiding door de kazerne. De brandweerkorpsen van Laarbeek zijn actieve deelnemers aan voorgaande Roefeldagen en vinden het belangrijk kinderen en begeleiders een kijkje te geven in hun wereld.

Congruens
Susanne Biemans van Congruens gaf uitleg over haar werkzaamheden. Met loopbaanadvies, training en coaching helpt Congruens bedrijven en particulieren om prettig, effectief en gezond te leven en te werken. Tijdens de Roefeldag speelt ze met kinderen regelmatig 'het kwaliteitenspel'. Dit spel werd door de vrijwilligers ook gespeeld. In kleine groepjes werden kaarten met verschillende kwaliteiten besproken en aan elkaar uitgedeeld. Op deze manier kregen de deelnemers aan het spel inzicht in elkaars sterke punten.

BOSS Bosven Outdoor Survival Stichting
Middenin de bossen, rondom een haardvuur, gaf Jorrit Verhoeven een indrukwekkend betoog over ontspoorde jongeren die bij hem in de bossen aan de slag gaan. Jongeren van twaalf tot dertig jaar kunnen bij Jorrit en zijn collega's terecht voor fysieke training en arbeid in de natuur. Een flink stuk lopen, hout zagen en klieven zijn veel voorkomende programmaonderdelen. In een prikkelarme omgeving leren jongeren zichzelf kennen, leren ze verantwoordelijkheid te nemen en de juiste keuzes te maken. Jorrit laat de vrijwilligers hout verzamelen en vuur maken. Wie brandt het eerst een touwtje door? Net als de jongeren moeten de comités samenwerken en voelen ze de kick als het lukt om vuur te maken.

Bedrijven en instellingen bedankt
De Laarbeekse Roefelcomités zijn alle deelnemende bedrijven en instanties dankbaar voor de deelname aan Roefeldag. Als organisatie was het bijzonder om drie Lieshoutse roefelplekken te mogen bezoeken. Op zaterdag 9 juni 2018 is er weer een Roefeldag voor alle Laarbeekse kinderen uit groep drie tot en met acht. Dankzij inzet van vele mensen is deze dag telkens weer een succes. Wij hopen volgend jaar weer heel veel kinderen een leuke leerzame dag te kunnen bezorgen.