Boerdonk zet druk op het Nijnselse doel
Boerdonk zet druk op het Nijnselse doel Foto:

RKSV Boerdonk VR1 weer van start

Boerdonk - Voor de vrouwen 1 is het seizoen 2017-2018 begonnen met een bekerwedstrijd. De tegenstander was Nijnsel VR2. Ook de start van een nieuw trainer/leiders duo Jos Hagelaars en Nori Scheepers.

Het werd een doelpuntrijke wedstrijd, waar goed spel werd afgewisseld door domme fouten, maar het seizoen is dan ook nog maar net begonnen. Boerdonk kreeg de eerste twintig minuten wel drie à vier goede kansen om te scoren, maar verzuimde hier in. Toch was het Kim Wilson die de 1-0 binnentikte in tweede instantie, na weer een dot van een kans. De 1-1 was een terechte strafschop. Een te late tackel van Sanne van de Wijst werd terecht bestraft. Nijnsel nam hierna het spel van Boerdonk over en scoorde dan ook de 1-2. Dit was de ruststand.

Na rust was het Boerdonk dat fel van leer trok, en op zoek ging naar de gelijkmaker. Het was Marlieke van den Tillaar die 2-2 maakte via een klutsbal, maar ook die tellen. Toch konden ze weer snel van voor af aan beginnen, want Nijnsel kwam weer op voorsprong. De ruggen werden weer gerecht en gelukkig hielp Nijnsel een beetje mee door een eigen goal te scoren. Dit maakte de eindstand van 3-3. Komende week de volgende bekerwedstrijd. De tegenstander is op 10 september Cito VR1. Op 17 september spelen ze tegen Rhode VR2.