Het Ontmoetingscentrum in Beek en Donk
Het Ontmoetingscentrum in Beek en Donk Foto:

MIR-methode, een nieuwe manier van leven?

Redacteur: Martin Prick

Beek en Donk - Mireille Mettes, ontwikkelaar van de MIR-Methode komt donderdag 21 september naar Beek en Donk. Ze geeft dan in het ontmoetingscentrum een lezing over 'Ons veranderend DNA en onze bijzondere vermogens'. Voor niet-ingewijden voert deze lezing waarschijnlijk te ver, daarom een hier korte introductie van deze methode.

Therapie
De naam MIR staat Mentale en Intuïtieve Reset. Het woord betekent ook 'vrede' in het Russisch. Het is een manier om jezelf te kunnen bevrijden van allerlei kwaaltjes en depressies, die iedereen wel eens heeft. Anders dan bij sommige methodes hoef je er niet in te geloven. "Ik stond er zelf ook versteld van toen ik ontdekte dat het werkte", vertelt Mireille, van oorsprong lerares en natuurgeneeskundig therapeut. Het gaat erom, dat je het lichaam weer in balans brengt, een uitgangspunt van veel therapieën. Het verschil echter is, dat je dat niet te maken hebt met zweverige sessies en aangepaste voeding. Mireille werkt samen met huisartsen in de omgeving van haar woonplaats Apeldoorn. Na het bekijken van het filmpje op de website is het voor iedereen mogelijk de therapie eens uit te proberen. Alles staat op internet en het verplicht je tot niets.

Onbewust
De methode is door Mireille zelf ontwikkeld, toen ze in haar praktijk merkte, dat deze aanpak goed werkt voor jong en oud. Doordat je bepaalde zinnen tegen jezelf zegt, ga je proberen dit ook in de praktijk te brengen. Het zijn heel simpele dingen, die iedereen wel eens tegenkomt. Eén van de zinnen is bijvoorbeeld 'moeder loskoppelen'. Het is niet de bedoeling, dat je haar vergeet, maar wel dat je je bewust wordt dat zij de regie over jouw leven niet meer heeft. Een andere zin zegt, dat je je basisbehoeften moet aanvullen. Hoeveel van ons lopen veel levenservaring mis, omdat ze bepaalde dingen wel willen doen, maar daarin door de maatschappij of de partner worden geremd. De laatste zin van de methode zegt: missie verduidelijken. Het zal voor iedereen duidelijk zijn, dat je je doelen stelt in het leven en moet proberen daar naartoe te werken. Heel gewone en vanzelfsprekende dingen dus, waarvan we ons ergens van binnen wel bewust zijn, maar nooit zo duidelijk voor het voetlicht lieten komen.

Kracht
De lezing van Mireille in Beek en Donk gaat over de mogelijkheden om de structuur van het DNA te veranderen doormiddel van geestelijke kracht. Er hoeft niet geopereerd te worden en zonder je bloot te stellen aan straling kun je invloed hebben op je DNA. De lezing is niet gratis. Opgeven kan via www.mirmethode.nl. Op deze site is ook het filmpje te bekijken, waarmee je met de methode kennismaakt.