Het kampioens viertal klasse M
Het kampioens viertal klasse M Foto:

Gouden medaille voor M viertal De Hoefslag

Aarle-Rixtel - Dit weekend was het zover: de Nederlandse Kampioenschappen voor de paarden. Rijvereniging De Hoefslag werd weer goed vertegenwoordigd én weer niet zonder resultaat! Het viertal klasse M werd Nederlands Kampioen!

Het viertal reed een super nette proef en dit werd beloond met de gouden medaille! In het M viertal reden mee: Leon Verbakel met Dylano, Ingrid van Veggel met Euforia, Marjolein Kuijpers met Faché en Anita Jansen met Ultima met als commandant Martien Verbakel

Het L viertal had vandaag helaas een mindere dag dan op de Brabantse Kampioenschappen. In de proef ontstonden twee grote fouten, waardoor ze op een 12e plaats eindigden. In het L viertal reden mee: Lianne Verbakel met Follow Me, Marly Verbakel met Golden Coconut, Franka Verbakel met Evita en Frank Kuypers met Vinice met als commandant Martien Verbakel.

Ingrid van Veggel reed deze kampioenschappen niet alleen mee in het viertal, maar ging ook met twee paarden individueel van start. Op vrijdag begon ze met Euforia in de klasse M2. Na een krachtige proef werd ze 4e. Hiermee plaatste ze zich voor de overkamping van zaterdag. In de overkamping reden Ingrid en Euforia voor wat ze waard waren, maar de jury's vonden het helaas niet goed genoeg voor een medaille. Wel eindigden ze op een knappe 8e plaats. Gefeliciteerd Ingrid!

Ook kwam Ingrid met SK Wilore aan start in de klasse L1. Helaas maakte ze twee foutjes in de proef, waardoor ze niet mocht overkampen. Ze eindigde op een keurige 12e plaats.

Kirsten Dirks kwam vrijdag aan start met haar paard At First Sight in de klasse M1. Ze reed een nette proef, maar de jury dacht daar helaas anders over. Ze eindigde op een nette 19e plaats.

Goed gedaan allemaal! De hoefslag is er trots op dat haar leden weer hebben deel mogen nemen aan het NK!

Ingrid van Veggel met 'Euforia'