Eros Bellistracci
Eros Bellistracci Foto:

A taste of Piemonte

"Mijn naam is Eros Bellistracci en in 2008 ben ik vanuit mijn geboortestad Turijn naar Nederland verhuisd. Ik volgde mijn hart en een Nederlandse vrouw die intussen ook mijn echtgenote is. Mijn hele leven heb ik met excel documenten, berekeningen en planningen gewerkt. In zekere zin een kwelling want de liefde voor woorden is veel groter dan voor cijfers. Een jaar geleden besloot ik mijn leven te veranderen en mijn tijd te besteden aan de 2 dingen die mij het meeste aan het hart liggen; wijn en schrijven. In Italië heb ik een aantal korte verhalen gepubliceerd. Eén daarvan 'picolle manie' (kleine obsessies) heeft vorig jaar een belangrijke prijs gewonnen in een landelijke wedstrijd. Op het moment ben ik bezig om mijn eerste boek te schrijven.

Ook ben ik mijn eigen bedrijf gestart, A taste of Piemonte. Ik wil Nederland niet alleen laten kennismaken met de unieke wijnen uit mijn streek, maar ook met de sfeer erom heen en wat wijn voor mij betekent. Ik denk dat wijn leeft. Het is een stukje verleden afgesloten in een fles. Het verhaal van families, traditie, passie, hoop en hard werken. Kortom… het leven! Ik zocht naar een manier om mijn twee passies te combineren. Een oplossing was het drinken van wijn tijdens het schrijven. Lekker maar niet altijd even efficiënt. Een andere manier was schrijven over wijn. Zo ontstond het idee om de wijn als hoofdpersoon van mijn verhalen te maken. Zo ontdek je de Arneïs wijn, een speelse tiener die het leven viert of de Barbera, een vriend die naar je luistert zonder je te veroordelen. Je proeft de krachtige en aristocratische Barolo, de 5e Symfonie van Beethoven. Wijnen zijn net mensen; sommige zijn makkelijk, oppervlakkig, vervelend zelfs. Verlegen, snobistisch, introvert, enthousiast, arrogant… Iedere wijn heeft een eigen persoonlijkheid en een verhaal om te vertellen.

Dit is wat ik Nederland wil laten ontdekken; mijn wijnen en mijn woorden. Zaterdag 14 oktober presenteer ik in samenwerking met Atelier Vonk mijn wijnen in hun unieke locatie in Aarle Rixtel met een Aperitivo Italiano. Je kunt genieten van vers bereide stuzzichini (Italiaanse tapas) en traditionele gerechten geserveerd met unieke wijnen uit Piemonte. Beleef de authentieke Italiaanse sfeer en reserveer nu op www.ateliervonk.nl of bel 06-40138920."