Afbeelding
Foto: Johan Maas

Kavels vliegen in Laarbeek de deur uit

Redacteur: Mariëlle de Beer

Laarbeek – De woningmarkt in Laarbeek draait op volle toeren. Dit blijkt onder meer uit de overweldigende belangstelling voor de uitgifte van (nieuwbouw)kavels.

Zo was de uitgifte van 14 kavels in de Beekse Akkers twee weken geleden op maandagmorgen binnen enkele minuten na opening al een feit. De belangstelling was enorm. Om aan de (blijvende) vraag te kunnen voldoen, worden daarom (na goedkeuring van de plannen door de gemeenteraad) naar verwachting nog dit jaar kavels uitgegeven op de Hoge Regt en de Beekse Akkers in Beek en Donk en op D'n Hooge Suute in Mariahout. Niet alleen inwoners van Laarbeek zijn geïnteresseerd; ook mensen van buiten Laarbeek kopen grond.

In Aarle-Rixtel wil een projectontwikkelaar op de locatie achter de Kannelustweg 13 patiowoningen en twee vrijstaande woningen realiseren in het plan Mimosaplantsoen. De voor Aarle-Rixtel zo herkenbare (en van grote cultuurhistorische waarde zijnde) schoorsteen die op die locatie staat, zal verplaatst worden en komt centraal te staan in het plan.