Afbeelding
Foto: Joost Duppen

Beek en Donk kermis 'kei' gezellig

Redacteur: Nina Sneijers

Beek en Donk – Gezellige muziek, lichtflitsen in allerlei kleuren, de geur van oliebollen en, het belangrijkste, attracties. Het was kermis in Beek en Donk. Veel mensen bezochten de grootste kermis van Laarbeek. Samen met vrienden of familie naar het evenement. Gezamenlijk in de attracties gaan en het uitgillen of toekijken met een enorme suikerspin in de hand. Wat je er ook gedaan hebt, het was er in iedere geval een bezige boel.

De attracties
Op de kermis stonden diverse attracties dit jaar. Voor de allerkleinsten waren er de Buggy Ride, de draaimolen, het eendjes vissen en de vliegtuigjes. Veel kinderen bezochten de Crazy Wave, de Rups en de Cake Walk. Gok- en grijpautomaten waren ook te vinden op de kermis. Teenz waren vooral te vinden bij de botsauto's, de Breakdance en de Booster. Vele onder hen vonden de Booster of Breakdance het leukst. Ze gilden het uit als ze eenmaal plaats hadden genomen in de attractie. Om even bij te komen haalden ze daarna een suikerspin of oliebol. De jongeren die de Beek en Donkse kermis bezoeken komen niet alleen uit Beek en Donk. Vanuit heel Laarbeek wordt de kermis bezocht. Veel Teenz zien elkaar dan ook op deze gezellige plek.

Een 'kei' gezellige kermis
"De kermis is altijd superleuk. Ik kom overal mensen tegen die ik ken en dat maakt het extra leuk," zegt Isze (14). "De Breakdance is wel saaier dan de Tornado van vorig jaar", vindt Jente (15). Daar waren veel Teenz het mee eens. Mirte (13) vindt de kermis net zo leuk als vorig jaar. Ook Stan (11) vind de kermis 'kei' leuk. Hij vind dat er veel leuke attracties zijn, zoals de Booster en dat er veel te doen is.

Veranderingen
De jongeren geven toe dat ze sommige dingen anders zouden willen zien. Zo vind Isze dat de Rups wel weg kan. In plaats daarvan ziet ze dan liever een andere attractie, de Tornado bijvoorbeeld. Stan is van mening dat de gok- of grijpautomaat weg kan. Hij ziet ook liever iets anders. "Als er leuke attracties bij komen, mag de kermis voor mij ook wel wat groter", zegt Noah (11). Op een andere locatie vinden de meeste jongeren niet nodig. Met of zonder deze veranderingen, Beek en Donk kermis is hoe dan ook 'kei' gezellig.

Afbeelding