Aben & Slag zet A-klasse debuut luister bij met een knap punt

Hurkmans Plaatwerk BV walst over Café Thuis heen

Beek en Donk - Hurkmans Plaatwerk BV, de runner-up in de B-klasse van het vorige seizoen, kende een gemakkelijke seizoensouverture. Tegenstander Café Thuis was nauwelijks bij machte het de tegenstander van deze avond moeilijk te maken.

Het eerste kwartier wist Café Thuis nog bij te blijven en schoot het warempel de aansluitingstreffer binnen, maar daarna was het over en sluiten. J. van der Leemputten en K. van Deurzen schoten ieder driemaal met scherp en hadden met deze hoeveelheid doelpunten een flink aandeel in de 10-1 overwinning. Een puike start van een nieuw voetbaljaar.

DK Garagebedrijf, vorige week nog aan de verkeerde kant van de score, kende ook een eenvoudige avond. FC Avondrood moest alweer voor de tweede maal een nederlaag slikken en ditmaal was deze aan de hogere kant. T. van Berlo haalde viermaal de trekker over waarmee de opgelopen achterstand van 1-0 teniet werd gedaan. DK Garagebedrijf deed nog meer duitjes in de zak en liep uit naar een 8-1 overwinning.

De B-klassestrijd tussen BrabantTent en Meulensteen/ van Lieshout was een evenwichtig potje zaalvoetbal. BrabantTent nam een snelle voorsprong en overrompelde de mannen van Meulensteen. De 2-0 voorsprong werd door de ervaring teniet gedaan, waarna BrabantTent het heft wederom in handen nam en nu uitliep naar 5-2. B. van den Berg en debutant R. van Gend scoorden beiden tweemaal. De 5-2 was net voldoende om de eerste driepunter van dit seizoen bij te schrijven. D. van Dijk wist net als J. van der Putten het duel in hoogsteigen persoon nog spannend te maken, maar in de slotfase stond de paal Meulensteen meermaals in de weg. Eindstand: 5-4.

1.FC Geerts moest in haar tweede duel alweer haar tweede nederlaag slikken. Heesakkers Administratie & Advieskantoor opende de score na een kwartier spelen. Ze behielden het geduld en de aandacht in verdedigend opzicht en sloegen in de laatste tien minuten nog tweemaal toe. Daarmee won Heesakkers dit duel met 3-0 en mag het zich na twee duels nog ongeslagen noemen. 1.FC Geerts heeft nu de rode lantaarn in de A-klasse te pakken.

Het slotduel van deze avond was een treffen tussen Café-Zaal de Tapperij en promovendus Aben & Slag Advocaten. De Tapperij begon voortvarend en liet vlotjes tweemaal het net trillen. Aben & Slag liet zich niet uit het zaalvoetbalveld slaan en zeven minuten later stond het gelijk. Vijf minuten daar weer na stond Aben & Slag zelfs voor met 4-2 en hing er een daverende verrassing in de lucht. Zover liet de Tapperij het niet komen. Het trok de stand gelijk. In de laatste tien minuten kon geen ploeg zich meer onderscheiden in het scoren van doelpunten dus besloten de kampioen en promovendus dit duel met een gelijkspel.