'Een Eik tentoonstelling' bij IVN Laarbeek

Aarle-Rixtel - Wat te doen met een Eik die jammer genoeg gerooid moet worden? Je kunt er haardhout van maken, maar de vraag rees, wat kun je nog meer doen met een Eik.

Al brainstormende kom je tot heel veel ideeƫn, van stookhout tot papier, van leerlooien tot meubels, enz. Dus besloten werd om de boom helemaal te gebruiken van de schors tot de stam van de takken tot de bladeren. Na een oproepje onder diverse vrienden en creatievelingen is besloten, dat iedereen een stuk van de boom uit kon komen zoeken, waar hij of zij een kunstwerk van zou gaan maken. Dit is inmiddels bijna twee jaar geleden en de resultaten mogen er zijn. Er zijn werkelijk prachtige kunstwerken en werkjes ontstaan, van papier scheppen tot schemerlampen, tafeltjes vrije kunstwerken, leerlooien, en zeer decoratieve voorwerpen.

Tijdens het jubileumweekend van IVN Laarbeek (22-24 september) zullen al deze projecten geƫxposeerd worden in het gedeeltelijk verbouwde clubgebouw de Bimd. Een aantal kunstwerken worden ook te koop aangeboden om geld te genereren voor de afbouw van het IVN-gebouw. Op vrijdag is de Bimd geopend tijdens de receptie waarvoor iedereen van harte welkom is tussen 15.00 en 18.00 uur. Op zaterdag is de dag speciaal voor de eigen leden en op zondag 24 september is de Bimd geopend van 12.00 tot 16.00 uur om te komen kijken naar de 'Een Eik tentoonstelling'. Misschien bent u toch onderweg tijdens de kunstroute kom dan gerust even langs de tuin is open en de koffie staat klaar. Leden van IVN Laarbeek vertellen u graag meer over meer over het 'Een Eik project' en het IVN. Dus graag tot ziens tijdens het 40-jarig jubileumweekend.