Sparta 1 bekert eenvoudig verder

Beek en Donk - Na de twee eerdere overwinningen tegen Herpinia en Vorstenbossche Boys wist Sparta'25 ook de derde bekerwedstrijd thuis tegen vijfdeklasser WHV uit Loosbroek in winst om te zetten. Op een zonnig sportpark 't Heereind kregen de toeschouwers maar liefst 8 doelpunten te zien.

In uitgerekend de 13e minuut sloeg het noodlot toe in de WHV verdediging. Een voorzet van rechts werd door één van de WHV verdedigers bij de 1e paal in het eigen doel gegleden. Zes minuten later was het opnieuw raak. Rick van Heijnsbergen zette de thuisclub met een prachtig afstandsschot op een 2-0 voorsprong. In de 25e minuut kopte Robbert van Lankveld uit een corner van Bob Klaassen de bal op de paal. In de 36e minuut schakelde Sparta'25 na een vrije trap van WHV snel om met als resultaat een overtreding in het strafschopgebied op Rick van Heijnsbergen. Michiel Koot schoot de penalty feilloos binnen, 3-0.

Dit werd ook de ruststand. In de 54e minuut rondde Bob Klaasen een voorzet van de rechterkant doeltreffend af, 4-0. Drie minuten later trok Elco van Schijndel alle aandacht naar zich toe. In amper 2 minuten tijd zorgde hij met 2 doelpunten voor een 6-0 voorsprong. Hierna kreeg Sparta'25 nog zeker drie mooie gelegenheden om de score op te voeren. In de 78e minuut lukte dat wel. Robbert van Lankveld kopte via een WHV verdediger de 7-0 binnen. Vijf minuten voor tijd bepaalde Jeremy Raaijmakers met een prachtige vrije trap de eindstand op 8-0.

Sparta'25 plaatst zich zo met drie overwinningen voor de volgende ronde van de districtsbeker. Zondag 24 september spelen de groenwitten hun eerste wedstrijd van de nieuwe competitie uit tegen Nijnsel/TVE Reclame.

Veel teams door in beker
Niet alleen het eerste team is door in de beker, ook de volgende teams zijn een ronde verder: JO9-1, JO9-2, JO9-3, JO10-2, JO13-1, JO15-2, JO15-4, JO17-2, JO19-1, JO19-2 en de seniorenteams 2e, 3e, 4e, 6e, 7e, 9e, en de vrouwen 1.