Afbeelding
Foto:

Sparta Vrouwen 7x7 starten overtuigend

Beek en Donk – Sparta'25 is dit seizoen begonnen met een nieuwe spelvorm: Vrouwen 7x7. Dit is een voetbalvorm waarbij vrouwen van de leeftijd van minimaal 30+1, eens per maand op vrijdagavond in een toernooivorm tegen andere clubs uit de competitie 7x7 voetballen op een half speelveld. Deze spelvorm is bij uitstek recreatief.

Sparta is in het najaar ingedeeld met RKVVO (2 teams uit Veldhoven), Heeze en DEES. Iedere maand is een andere vereniging de organiserende partij voor de vrijdagavond wedstrijden.

Vrijdag 15 september stond de eerste voetbalavond voor hun gepland. De dames waren allemaal keurig op tijd in Veldhoven aanwezig en hadden er duidelijk zin in! De meeste van dit team hebben in hun jongere jaren al bij elkaar gespeeld, dus voelde het meteen vertrouwd. De afgelopen weken is er fanatiek getraind dus aan de voorbereiding zou het niet liggen. Nadat sommige van de nodige hulpmiddelen hadden aangetrokken, begonnen ze aan de warming-up. Dat de meiden allen fanatiek zijn is wel duidelijk, want dit gebeurt serieus.

Er wordt goed met elkaar samen gevoetbald, van achteruit goed gecoacht, sterk verdedigd, en voorin is er de benodigde scherpte. De dames beschikken allemaal over de juiste mentaliteit, als ze op het veld staan is het ook echt om te winnen. Er is goede inzet en er wordt hard gewerkt.

Met Eefje in de goal stond het als een huis, mooie reddingen waardoor ze de 0 hebben weten te houden, centraal achterin Anita die zorgde voor een goede rugdekking en sturing, aan de linkerkant Helga die de duels stevig aanging en ook nog gescoord heeft. Rechts Marieke die meteen bij het eerste duel eigenlijk al het veld had mogen verlaten en de duels zeker niet schuwt. Angela die achterin haar mannetje stond en ook voorin meters maakte. In het midden Marijke, beheerst en zorgt voor een goede spelverdeling. Carmen die de bal super vast weet te houden als spits en voor de tegenstander een gevaar is. Danny die met haar schot gevaarlijk uit de hoek komt. En dan nog Saskia met een goede techniek, controle en ongelofelijk veel snelheid. Een divers team met verschillende kwaliteiten, maar allemaal met de juiste drive.

Er zijn mooie uitgespeelde doelpunten gemaakt en zelfs een panna bij de keeper van de tegenstander door Marijke. Er stond een team dat wilde presteren, maar ook veel plezier beleefde, het resultaat was hier dan ook naar! De 4 wedstrijdjes van deze avond werden achtereenvolgens gewonnen met 2-0, 3-0, 1-0 en 2-0.

In de kantine ook nog een gezellige derde helft gehad met de andere dames teams. Een zeer geslaagde voetbalavond, winst en vooral plezier gehad. Op naar de volgende voetbalavond. Deze staat op 29 september gepland bij RKSV Heeze. Op 27 oktober spelen de dames hun wedstrijden bij Sparta'25.