Henk en Frits Vorstenbosch
Henk en Frits Vorstenbosch Foto:

'Ons Genoegen' winnaar

Laarbeekse Jeu de boules Koppelkampioenschappen 2017

Laarbeek - Henk en Frits Vorstenbosch uit Lieshout mogen zich Laarbeeks Koppelkampioen Jeu de boules 2017 noemen. Zij kwamen dinsdagmiddag 12 september als winnaar uit de bus na een spannende en sportieve wedstrijd. De wedstrijden vonden plaats op de buitenbanen van Gemert de Boules in Gemert.

Het was gezellig druk op de velden in Gemert, waar de koppels streden om de eerste plaats. Al verschillende jaren vonden deze kampioenschappen plaats in het Bouledrome in Helmond, maar omdat ze daar de kostprijs van de huur van de banen zo drastisch verhoogd hebben, zijn ze uitgeweken naar Gemert de Boules, waar ze al goede contacten mee onderhielden en zeer welkom zijn. Alle vier de verenigingen uit Laarbeek waren vertegenwoordigd o.a. 'Du Tie Ut' uit Aarle-Rixtel, 't Trefpunt uit Mariahout, Jeu de Boulesclub Beek en Donk en 'Ons Genoegen' uit Lieshout. De gezamenlijke Jeu de boulesclubs houden al jaren het Laarbeeks mixtoernooi, maar het koppeltoernooi is enkele jaren geleden in het leven geroepen door Wim Vossenberg, de wedstrijdleider van 'Du Tie Ut' en door hem georganiseerd in samenwerking met Jan van Asseldonk, de voorzitter van 'Ons Genoegen'.

Dit jaar heeft elke club zijn steentje bijgedragen wat het alleen maar mooier maakt. Voorheen streden ze om het koppelkampioenschap en het clubkampioenschap maar dit laatste hebben ze laten vervallen omdat een paar clubs veel minder leden hebben en er geen goede en eerlijke verdeling te maken was. Het zou mooi zijn als deze clubs wat meer leden krijgen zodat dit in de toekomst weer mogelijk zou zijn. Dus bij deze, wie let je om je aan te sluiten. Het is een mooie sport, ook voor de iets jongere.

In totaal deden er 68 personen mee, en iedereen speelde 3 wedstrijden. Om 13.30 uur werd de middag geopend door een welkomstwoord door de wedstrijdleider en konden de wedstrijden beginnen, er werd fanatiek gespeeld maar wel eerlijk en men ging gemoedelijk met elkaar om. Als spelers er samen niet uit kwamen wie er lag of niet lag was er een onafhankelijke scheidsrechter die dan besliste, maar die is maar een paar keer gevraagd. Het is een prachtig gezicht als je de toch wel meestal iets oudere senioren in verschillende kleuren cluboutfits zo bezig ziet. Samen spelen en dus ook bewegen, tussen de wedstrijden door samen iets drinken en samen buurten. Dit is een mooi tijdverdrijf dus dit moeten ze er in houden. Om ongeveer 17.00 uur was het tijd voor de prijsuitreiking. Na een dankwoordje aan de mensen achter de bar en de scheidsrechter van Gemert de Boules voor de diensten door hen geboden.

1e en koppelkampioen Laarbeek: Henk en Frits Vorstenbosch uit Lieshout.
2e Thea en Sjaak Beijers uit Lieshout
3e Jozef en Toos Verhoeven uit Lieshout.
4e Christien en Bertus Biemans uit Lieshout
5e Maria en Cor van de Broek uit Lieshout
6e John Kerdijk en Hans Duitsman uit Aarle-Rixtel
7e Gerda Berkers en Gon Bastiaans uit Lieshout
8e Annie en Jan van Veggel uit Lieshout
9e Erik Houts en Wim Vossenberg uit Aarle-Rixtel
10e Annie en Piet van Lierop uit Mariahout