Patrick Swinkels in duel om de bal, Ruben van Hoof (l) kijkt toe
Patrick Swinkels in duel om de bal, Ruben van Hoof (l) kijkt toe Foto:

ELI start competitie met verlies in eigen huis

Lieshout - ELI is het nieuwe seizoen in de 4e klasse met een 1-3 nederlaag begonnen. Op het eigen sportpark bleek de Eindhovense fusieclub WODAN vooral in de afwerking efficiƫnter.

Na een gelijkopgaand eerste kwartier was het bij de eerste de beste aanval van de bezoekers raak. Het was aanvoerder Coolen, die van dichtbij de 0-1 binnen schoot. Binnen de minuut was het opnieuw raak. Een schot van Coolen kwam in 2e instantie bij Buenen, die simpel de 0-2 binnen kon tikken. Even later was het Patrick Swinkels, die de bal uit een goed opgezette aanval via Bas Hollanders in de handen van de doelman kopte. Na 25 minuten leek de wedstrijd al helemaal gespeeld te zijn, toen Kalender de bal onhoudbaar voor Robin Evers in de bovenhoek kopte, 0-3. De jonge ELI-ploeg probeerde de bakens te verzetten door direct druk te zetten. Dat leverde enkele goede mogelijkheden op. De sterk spelende 17-jarige Ruben van Hoof was dreigend en aanvoerder Lex Hollanders kopte de bal uit een hoekschop rakelings over. In de 32e minuut leek de thuisclub de verdiende tegengoal te maken, toen de debuterende spits Bob Egelmeers van zijn directe tegenstander wegdraaide en de bal hard richting de bovenhoek schoot. Met een heel fraaie redding wist de WODAN-goalie toch nog redding te brengen.

10 minuten na de rust viel dan toch de verdiende treffer. Roel van Mook leverde een gave voorzet af en het was Roel Donkers, die voor zijn man kwam en de bal bij de eerste paal binnen tikte, 1-3. In de 65e minuut kreeg ELI een vrije trap op de rand van het strafschopgebied. De gehele thuisclub zag de bal van Rob Spijkers via onderkant lat de doellijn passeren, maar de goed leidende scheidsrechter kon dat niet constateren en dus de aansluitingstreffer niet toekennen. ELI bleef werken voor een punt, maar moest steeds beducht zijn op snelle, dreigende counters van WODAN. 20 minuten voor tijd bracht Theo Donkers Mart Bekkers in de ploeg. Deze maakte heel onbevangen rechts in de defensie een gedegen debuut in de hoofdmacht. ELI had de pech, dat een kopbal van Aaron Hurkx op de lat kwam. In het laatste kwartier kreeg de thuisclub nog enkele kansen op een tweede doelpunt, maar mocht zich anderzijds gelukkig prijzen, dat Robin Evers enkele keren redding kon brengen.

Met een 1-3 thuisnederlaag als bagage reist ELI zondag af naar Boskant, dat uit tegen MVC 2-2 speelde.