Valse start voor RKSV Boerdonk

Boerdonk - Na een redelijk goed bekerprogramma afgewerkt te hebben, en veel oefenwedstrijden gespeeld te hebben, was het voor RKSV Boerdonk menens in Gerwen tegen RKSVG. Een tegenstander waar Boerdonk de afgelopen 2 jaar als winnaar van het veld kwam, eentje die Boerdonk wel ligt.

Gerwen heeft zichzelf uitgeroepen als titelkandidaat in de 5e klasse F, en Boerdonk wil proberen bij de bovenste 5 te eindigen. De start was gezapig van beide teams. Gerwen had wel meer balbezit maar was nauwelijks gevaarlijk buiten een schot op goal in de eerste minuut. Voor Boerdonk werd het een vervelende eerste helft met twee uitvallers door blessures. Daan Dortmans en Luke v.d. Tillaar vielen al snel uit, zodat trainer Jan Noten direct zijn tactisch plan bij moest stellen. Gerwen kon hiervan profiteren en liep uit naar 0-2 waarvan het tweede doelpunt een prachtige aanval was. Voor Boerdonk was het van belang om de schade te beperken tot de rust en eventueel te loeren op een counter. Stan Hendriks was bij een counter betrokken maar werd hard onderuitgehaald door de laatste man. De scheidsrechter gaf hiervoor geel, waar rood meer op zijn plaats was geweest.

De tweede helft begon Boerdonk een stuk beter en konden ze Gerwen aardig bijbenen en ook gevaarlijk worden. Een terechte strafschop voor Boerdonk werd door Roel van Alphen strak binnen geschoten. De 1-3 viel hierna te vlug voor Boerdonk. Gerwen werd steeds sterker en was meer op zoek naar de 1-4, dan Boerdonk naar de 3-2. Het uitvallen van Keeper Mark Opheij deed hier geen goed aan. Tim van Alphen werd vanuit de spits in de goal gezet. Boerdonk was nu aangeschoten wild en werd zwaar onderdruk gezet, het bleef slechts bij 4-1, een terechte uitslag.

Helaas kon Boerdonk niet alles laten zien wat ze in huis hadden en of Gerwen een kampioenskandidaat is? daar is het nu nog veel te vroeg voor. Zondag de eerste thuiswedstrijd tegen SPV. Zij zijn ook met een nederlaag gestart dus beide clubs hebben wat goed te maken.